Τοπικές Ειδήσεις

“Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια από την κυβέρνηση”-Επιστολή ΟΜ.Ε.Ε.ΔΩ προς τον Υπ. Ανάπτυξης

 

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας, ως καθαρά νησιωτική οργάνωση με εποχιακή δραστηριότητα, δέχθηκε πληθώρα παραπόνων από τα μέλη μας. Μέχρι σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί από την κυβέρνηση καμία ενέργεια, για όλους τους επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους στις 31/10/2019 και ίσως δεν τα ανοίξουν ποτέ.

Οι εποχιακές τουριστικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ουδεμία σχέση έχουν με τις τουριστικές επιχειρήσεις γενικού χαρακτήρα.

Εμείς σας μεταφέρουμε την σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα της αγοράς και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε ή να συγκαλέσετε σύσκεψη με πραγματικούς γνώστες του προβλήματός μας και όχι με θεωρητικούς καλοθελητές, για την επιβίωσή μας.

Πιστεύουμε ότι η ένταξη των τουριστικών καταστημάτων λιανικής πώλησης στον ίδιο ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις δωδεκάμηνης απασχόλησης, έχει βάλει την ταφόπλακα στην συνέχιση της λειτουργίας τους.

Κύριε Υπουργέ,

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο Δωδεκανησιακό, αλλά αφορά όλες τις ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στοχεύετε πραγματικά στον αφανισμό όλων αυτών των επιχειρήσεων;

Κύριε Υπουργέ,

Η αγορά της Δωδεκανήσου, ακόμη και τώρα, ευρίσκεται σε χειμέρια νάρκη και τόσο εσείς όσο και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Δωδεκανήσου, δεν έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες, ούτε έχετε εξαγγείλει ειδικά μέτρα στήριξης. Εξαγγελίες σε γενικά οικονομικά μέτρα για όλους και με τις τράπεζες αρνητικά τοποθετημένες, δεν βοηθούν καθόλου, αλλά και επιβεβαιώνουν την καταδίκη των τουριστικών εποχιακών επιχειρήσεων λιανικής πώλησης.

Επιπλέον, δεν έχει εξαγγελθεί μέχρι σήμερα αναβολή της πληρωμής των επιταγών των υποχρεώσεων των καταστημάτων που λήγουν στις 30/06/2020. Το άνοιγμα των αφίξεων των τουριστών την 01/07/2020 δεν θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου, διότι μέχρι και αυτήν την στιγμή δεν έχουν προγραμματιστεί κρατήσεις αφίξεων τουριστών για τον μήνα Ιούλιο 2020.

Επίσης, και οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων προγραμματίζονται για το 2021 και όχι για το 2020.

Προσδοκούμε σε άμεση και ευχάριστη επίλυση των ως άνω αναφερθέντων προβλημάτων μας και όχι σε εξαγγελίες άνευ αντικρίσματος γενικού χαρακτήρα.

Αναμένουμε!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                   ΑΝΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου