ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ελληνικό αδιέξοδο χτυπά τα ευρω-χρηματιστήρια-Βουτιά 6% με το «καλημέρα» στο ελληνικό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χρηματιστήριο

Υπο­χω­ρούν οι βασι­κό­τε­ρες ευρω­παϊ­κές χρη­μα­τι­στη­ρια­κές αγορές και φεύγουν χρήματα από τα ιταλικά και ισπα­νικά ομόλογα προς την «ασφά­λεια» των γερ­μα­νι­κών, εν μέσω ανη­συ­χιών σχετικά με τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για την Ελλάδα.

Πτώση κατέ­γραφε το χρη­μα­τι­στή­ριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να υπο­χω­ρεί κατά 0,52% στις 6.749,81 μονάδες.

Με πτώση ξεκί­νησε τις συναλ­λα­γές και το χρη­μα­τι­στή­ριο στη Φραν­κφούρτη, με τον δείκτη Dax να υπο­χω­ρεί κατά 1,28% στις 11.053,21 μονάδες.

Απώ­λειες κατέ­γραφε το χρη­μα­τι­στή­ριο στο Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να υπο­χω­ρεί 1,15% στις 4.844,95 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα άνοιξε με βαριές απώ­λειες άνω του 6%, υπο­χω­ρώ­ντας κάτω από τις 730 μονάδες. Διψή­φιες απώ­λειες κατα­γρά­φουν οι μετοχές των τεσ­σά­ρων συστη­μι­κών τρα­πε­ζών. Ισχυρές πιέσεις κατα­γρά­φο­νται για το σύνολο των blue chips.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.