Αθλητικά

Λευτέρης Αυγενάκης: «Εκλογές με τα όρια που έχουν ψηφιστεί»

Συνέντευξη για τις τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στην απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών στις Ομοσπονδίες να γίνεται το φθινόπωρο ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές θα γίνουν με τα ηλικιακά όρια που έχουν ήδη ψηφιστεί.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα από όσα είπε στην ΕΡΤ:
-Για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες: «Έγινε μία ενημέρωση του Πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα του αθλητισμού στην οποία αναφέρθηκε και αυτό το θέμα. Αναλύθηκαν τα επιχειρήματα και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Οι εκλογές των 48 Ομοσπονδιών θα γίνουν τον φθινόπωρο. Η διάταξη θα κατατεθεί ταχύτατα και θα ισχύσουν οι θητείες και τα όρια ηλικίας που έχουμε ψηφίσει ήδη και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν. Όλα θα αναφέρονται στην διάταξη που θα φέρουμε σύντομα».
-Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Το πόρισμα αναμενόταν να έρθει από μέρα σε μέρα, αλλά λόγω του κορωνοϊού όλα πήγαν πιο πίσω. Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι αυτός ο οδικός χάρτης θα είναι έτοιμος στα μέσα Ιουνίου. Αναμένουμε από την μία τις προτάσεις της UEFA, ενώ από την άλλη η διάταξη προβλέπει εκλογές τον φθινόπωρο».
-Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού: «Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Το πρωτόκολλο αυτό ήρθε από την επιτροπή της Super League 1 και τους γιατρούς των 14 ομάδων και εξετάζεται από τους επιστήμονες της επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ώστε έτσι να υπάρχει μία απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σιγά σιγά στο επόμενο στάδιο.
Δηλαδή, τις ομαδικές προπονήσεις. Πάντα μιλάμε σε ανοικτούς χώρους. Μέχρι σήμερα ήταν μεν προπόνηση 6-8 ατόμων, αλλά ήταν ατομική. Βέβαια, εκείνοι αποφασίζουν σύμφωνα με την διάταξη που έχουμε περάσει από την Βουλή. Όποια απόφαση κι αν παρθεί θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια επιτροπή της Γ.Γ.Α.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου