ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηλίας Αϊβάζογλου: «Δεν έχει τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης στον Αυγενάκη»

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΤΡΙΚΑΛΑ

Στον αέρα του Βόλος 9.86 μί­λη­σε ο πρό­ε­δρος του Α.Ο. Τρί­κα­λα Ηλίας Αϊ­βά­ζο­γλου για την συ­ζη­τού­με­νη ανα­διάρ­θρω­ση.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Υπήρ­ξαν φήμες και συ­ζη­τή­σεις περί ανα­διάρ­θρω­σης του Ελ­λη­νι­κού πο­δο­σφαί­ρου από την στιγ­μή που υπήρ­χαν πι­θα­νό­τη­τες να πρω­τα­θλή­μα­τα να δια­κο­πούν ορι­στι­κά πριν ολο­κλη­ρω­θούν κα­νο­νι­κά. Άρα μπήκε στο τρα­πέ­ζι η συ­ζή­τη­ση της ανα­διάρ­θρω­σης του πρω­τα­θλή­μα­τος.

Από κει και πέρα ορί­στη­κε μια 6μελής ομάδα, working group που απο­τε­λού­ταν από 4 ομά­δες της S.L. 2 και 2 της F.L., από την δική μας κα­τη­γο­ρία ήταν τα Τρί­κα­λα και ο ΓΑΣ Ιά­λυ­σος μαζί με τον πρό­ε­δρο κ. Λε­ου­τσά­κο να φέ­ρου­με στο τρα­πέ­ζι εκτός των άλλων θε­μά­των, προ­τά­σεις ανα­διάρ­θρω­σης.

Αυτό μας είπε και ο υπουρ­γός στην τη­λε­διά­σκε­ψη. Κύ­ριοι εγώ συ­ζη­τάω αρκεί να μου φέ­ρε­τε κά­ποια πρό­τα­ση να συ­ζη­τάω στον αέρα δεν μπορώ.

Για την αδι­κία στον κα­τα­με­ρι­σμό των ψήφων στον συ­νε­ται­ρι­σμό: «Θα πρέ­πει να ρω­τή­σε­τε τα σω­μα­τεία της F.L., συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και τα σω­μα­τεία του νομού σας . Οι ομά­δες της F.L. κώ­φευαν, είτε από άγνοια, είτε από απει­ρία. Η μόνη ομάδα που δια­πί­στω­σε αυτή την αδι­κία εγκαί­ρως ήταν τα Τρί­κα­λα. Το κα­λο­καί­ρι του 2019 (πάρ­θη­κε η από­φα­ση). Εδώ να δια­χω­ρί­σου­με την Νίκη η οποία μπήκε τε­λευ­ταία στον συ­νε­ται­ρι­σμό και άρα δεν είχε τον χρόνο να ορ­γα­νω­θεί σε πολλά θέ­μα­τα . Από κει και πέρα το working group δεν ετοί­μα­σε καμία πρό­τα­ση γιατί κα­νείς δεν πήρε πρω­το­βου­λία να ασχο­λη­θεί με το θέμα της ανα­διάρ­θρω­σης.

Εστιά­σα­με πε­ρισ­σό­τε­ρο στην επα­νέ­ναρ­ξη ή μη προ­πο­νή­σε­ων. «H S.L. 2 που και­γό­ταν πε­ρισ­σό­τε­ρο δεν ξέρω για πιο λόγο και η F.L. που είπε ότι δεν θέ­λου­με να ξε­κι­νή­σου­με αν δεν ορι­στεί έναρ­ξη πρω­τα­θλή­μα­τος και αφέ­θη­κε στην άκρη το κομ­μά­τι της ανα­διάρ­θρω­σης. Όλοι οι πρό­ε­δροι και οι διοι­κή­σεις αυτοί που θε­ω­ρού­νται φίλοι, μι­λά­νε με­τα­ξύ τους. Και με προ­έ­δρους που μι­λού­σα εγώ με ρω­τού­σαν διαρ­κώς τι κά­νου­με με την ανα­διάρ­θρω­ση, τι θα κα­τε­βά­σου­με, ποιος θα την κάνει την πρό­τα­ση, χωρίς να φτά­νου­με που­θε­νά.

Μπο­ρεί και να μην γίνει τε­λι­κά ανα­διάρ­θρω­ση. Προ­σω­πι­κά έβαλα τους νο­μι­κούς της ομά­δας να ετοι­μά­σουν ένα προ­σχέ­διο ανα­διάρ­θρω­σης να εί­μα­στε έτοι­μοι σε πε­ρί­πτω­ση που ζη­τη­θεί. Μέχρι εκεί. Άρα εγώ έχω ένα προ­σχέ­διο στο συρ­τά­ρι μου.

Άκου­σα προ­φο­ρι­κά ένα σχέ­διο στην συ­γκε­κρι­μέ­νη τη­λε­διά­σκε­ψη, πε­ρι­μέ­νω να το δω εγ­γρά­φως όχι δεν έχει κα­τα­τε­θεί κα­νέ­να σχέ­διο, πε­ρι­μέ­νω να το δω ψη­φι­σμέ­νο ή κα­τα­ψη­φι­σμέ­νο από τις ομά­δες της F.L. για να πάω να το υπο­στη­ρί­ξω στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της S.L.2 όταν αυτό θα ορι­στεί και όταν θα κα­τα­τε­θεί προς ψή­φι­ση.

Ο Ολυ­μπια­κός Βόλου έχει το δι­καί­ω­μα είτε να κα­τα­θέ­σει μια πρό­τα­ση στο Δ.Σ. της S.L.2 είτε να ζη­τή­σει από τις ομά­δες να το υπερ­ψη­φί­σουν και να το κα­τα­θέ­σουν όλες μαζί προς ψή­φι­ση στο Δ.Σ. της S.L.2. Αυτό δεν ση­μαί­νει ότι θα γίνει ανα­διάρ­θρω­ση. Αυτό ση­μαί­νει ότι ο Λε­ου­τσά­κος από κει και πέρα θα ζη­τή­σει την έγκρι­ση ή μη να κα­τα­θέ­σει την συ­γκε­κρι­μέ­νη ανα­διάρ­θρω­ση στην ΕΠΟ και στην πο­λι­τεία. Υπάρ­χουν δύο βή­μα­τα. Ο Ολυ­μπια­κός Βόλου έκανε μια άτυπη τη­λε­διά­σκε­ψη όπου μάλ­λον δε­σμεύ­τη­κε, δεν κα­τά­λα­βα ακρι­βώς, ότι θα ετοι­μά­σει μια έγ­γρα­φη πρό­τα­ση, Θα πάρει τις υπο­γρα­φές των ομά­δων που συμ­φω­νούν και εφό­σον αυτές είναι οι πε­ρισ­σό­τε­ρες θα μας την δώσει σε εμάς τους εκ­προ­σώ­πους να την κα­τα­θέ­σου­με στο Δ.Σ. της S.L. 2 προς ψή­φι­ση. Βε­βαί­ως και συμ­με­τεί­χα (στην τη­λε­διά­σκε­ψη του Ολυ­μπια­κού Βόλου).

Εγώ δεν έχω λάβει κάτι ακόμη μέχρι και σή­με­ρα. Η Νίκη Βόλου δεν έχει λάβει κάτι ακόμη. Μιλάω. Προ­φο­ρι­κά την άκου­σα. Από μένα όχι γιατί θα κάνω λάθος. Θα ξε­χά­σω κάτι. Θα πουν κάτι ότι είπα. Θα έρθει ένα μπέρ­δε­μα. Δεν υπάρ­χει λόγος να ξε­κι­νή­σου­με μια τέ­τοια βε­ντέ­τα. Δεν έχω κα­νέ­να θέμα. Συ­νά­δελ­φος είναι και ο κ. Τσι­μπα­νά­κος.

Επί­ση­μα ως και σή­με­ρα υπάρ­χει πι­θα­νό­τη­τα να ξε­κι­νή­σει το πρω­τά­θλη­μα. Ότι κα­τα­λα­βαί­νει ο κα­θέ­νας κα­τα­λα­βαί­νει και ότι άποψη έχει περί κο­ρω­νοϊ­ού την έχει. Δεν είμαι λοι­μο­ξιό­λο­γος. Από κει και πέρα υπάρ­χει μία προ­σω­ρι­νή δια­κο­πή του πρω­τα­θλή­μα­τος μέχρι η πο­λι­τεία να ανοί­ξει τα στά­δια και να επι­τρέ­ψει οι ομά­δες να παί­ξουν πο­δό­σφαι­ρο. Δεν έχει υπάρ­ξει από­φα­ση περί από­φα­σης δια­κο­πής πρω­τα­θλή­μα­τος και δεν έχει υπάρ­ξει από­φα­ση από την πο­λι­τεία περί ανοίγ­μα­τος στα­δί­ων για να μπουν οι ομά­δες στα γή­πε­δα να παί­ξουν. Άρα εσείς αντι­λαμ­βά­νε­στε ο κα­θέ­νας μόνος τι θα γίνει στο μέλ­λον.

Για αυτό και εγώ σαν ΠΑΕ Τρί­κα­λα έχω μια πρό­τα­ση ανα­διάρ­θρω­σης στο συρ­τά­ρι μου, απλά για να την έχω, την οποία έχω συ­ζη­τή­σει με διά­φο­ρες ομά­δες έχει προ­ϋ­πό­θε­ση λήξης πρω­τα­θλή­μα­τος και μη λήξης πρω­τα­θλή­μα­τος. Έχει σε­νά­ρια. Πιο πρω­τά­θλη­μα θα λήξει ποια­νής κα­τη­γο­ρί­ας; Με φήμες λει­τουρ­γού­με αυτή την στιγ­μή. Εδώ είναι το πα­ρά­λο­γο της S.L.2 που δεν κα­τά­λα­βα ποτέ γιατί ζή­τη­σε προ­πο­νή­σεις αφού δεν τις ξε­κί­νη­σε ποτέ. Το έχω επι­ση­μά­νει, ότι το κό­στος θα είναι τόσο δυ­σθε­ώ­ρη­το που τσά­μπα το ζη­τά­τε, θα εκτε­θεί­τε».

Για το αν θα υπο­γρά­ψει: «Ότι άκου­σα προ­φο­ρι­κά στην τη­λε­διά­σκε­ψη δη­λώ­νω ως ΠΑΕ Τρί­κα­λα ότι δια­φω­νώ. Αν μου έρθει μια έγ­γρα­φη πρό­τα­ση και μου αρέ­σει δη­λα­δή θεωρώ ότι είναι καλή για το Ελ­λη­νι­κό πο­δό­σφαι­ρο δεν αδι­κεί ομά­δες, προ­σθέ­τει ποιό­τη­τα πολύ πι­θα­νόν και να την υπο­γρά­ψω. Ποια είναι τα θε­τι­κά δε­δο­μέ­να;

Σε πε­ρί­πτω­ση ανα­διάρ­θρω­σης με βό­ρειο και νότιο η μεί­ω­ση των εξό­δων των τα­ξι­διών είναι απει­ρο­ε­λά­χι­στη. Εμείς μι­λά­με με την ασφά­λεια ότι θα εί­μα­στε στον βό­ρειο όμιλο.

Στο νότιο όμιλο θα υπάρ­χουν 5 ομά­δες στην Κρήτη και 3 στην Ρόδο. Ξέ­ρε­τε τι ση­μαί­νει οκτώ τα­ξί­δια στη νη­σιω­τι­κή Ελ­λά­δα. Όχι απλά αύ­ξη­ση τε­ρά­στια. Ξέ­ρε­τε τι γλι­τώ­νου­με εμείς, δεν γλι­τώ­νου­με τί­πο­τα. Σύ­νο­λο 10000 ευρώ που γλι­τώ­νου­με σε ένα μπά­τζετ της κα­τη­γο­ρί­ας που κυ­μαί­νε­ται από 500 έως 800 χι­λιά­δες ευρώ. Για αυτό υπάρ­χουν απλή­ρω­τοι. Αν πλη­ρώ­σουν 10.000 ευρώ. Σε καμία πε­ρί­πτω­ση ένα πρω­τά­θλη­μα 32 ομά­δων δεν γί­νε­ται αντα­γω­νι­στι­κό αλλά γί­νε­ται το­πι­κού χα­ρα­κτή­ρα, πε­ρι­φε­ρεια­κό. Με δύο ομί­λους ήταν το πο­δό­σφαι­ρο μια πε­ρί­ο­δο και ήταν απο­τυ­χη­μέ­νο. Κάθε σεζόν ξε­κι­νά­ει από μηδέν και ψά­χνει τους χο­ρη­γούς της. Η Nοva, η ΕΡΤ και οποιο­δή­πο­τε άλλο κα­νά­λι εν­δια­φερ­θεί θα πει αγο­ρά­ζω την κα­τη­γο­ρία σας με ένα ποσό. Ας πούμε 1.000.000.

Έχετε με­τρή­σεις (σ.σ. για το αν η F.L. είχε πε­ρισ­σό­τε­ρη τη­λε­θέ­α­ση από την S.L.2).

Αν μι­λά­με στην τύχη και εγώ θα λέω και η Γ’ Εθνι­κή είναι ακόμη πιο εν­δια­φέ­ρον. Έχου­με λαμ­βά­νειν από την ΕΡΤ όλοι και πως θα υπο­στη­ρί­ξει ένα πρω­τά­θλη­μα 32 ομά­δων.

Κα­νέ­να κα­νά­λι δεν θα δεί­ξει εν­δια­φέ­ρον για βό­ρειοι και νό­τιοι. Η Nοva το δή­λω­σε ξε­κά­θα­ρα. Δεν θέλει αύ­ξη­ση ομά­δων σε κα­νέ­να πρω­τά­θλη­μα. Έχου­με λαμ­βά­νει όλοι από την ΕΡΤ».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.