Τοπικές Ειδήσεις

Υποβρύχια Αρχαιολογική έρευνα στην Κάσο

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαίου στα γραφεία του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα), με θέμα την διεξαγωγή συστηματικής ενιάλιας αναγνωριστικής αρχαιολογικής έρευνας στην Κάσο, στα πλαίσια τριετούς (2019-2021) ερευνητικού προγράμματος,

που θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η εν λόγω συνάντηση συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία μας και από τον Σύλλογο Κασίων, σε συνέχεια της αντίστοιχης που είχε γίνει στα γραφεία του Συλλόγου Κασιωτών Αμερικής, πριν από λίγες εβδομάδες. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, τόσο ο Δήμος της Ηρωικής νήσου Κάσου, όσο και οι απανταχού φορείς Κασιωτών, έδειξαν προθυμία να συνδράμουν ουσιαστικά στο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει για την Κάσο.

Η έρευνα, που προβλέπεται να αρχίσει τέλη Σεπτεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στον θαλάσσιο χώρο του συμπλέγματος των νησίδων «Κασονήσια» καθώς και στο νοτιοδυτικό άκρο της νήσου, που περιλαμβάνει τον όρμο Χελάτρου. Μέχρι τότε, υπάρχει αρκετός χρόνος για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της έρευνας και για την συγκέντρωση πολύτιμων πληροφοριών, που θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία της. Μια πρώτη άμεση ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συγκέντρωση και παράδοση στην ερευνητική ομάδα, μιας πλήρους σειράς εκδόσεων που αφορούν στην Κάσο (χάρτες, βιβλία, κλπ) καθώς και η επικοινωνία της ερευνητικής ομάδας με άτομα, που έχουν διαχρονικά ασχοληθεί με την ιστορία της Κάσου.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου