Τοπικές Ειδήσεις

Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος για την κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου – Eπιβεβαίωση της “δ”

Με ανάρτησή της στο facebook η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου επεχείρησε να διαψεύσει δημοσίευμα της “δημοκρατικής” για παραίτηση 3 ιατρών από την Παιδιατρική Κλινική και κατά την προσφιλή της μέθοδο “απειλεί” ότι “θα κινηθεί αρμοδίως”.
Η κ. διοικήτρια δηλαδή “απαγορεύει” δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και “επιτρέπει” μόνο το λιβάνισμα της διοίκησης!
Αντί άλλης απαντήσεως και σχολίου, η “δημοκρατική” δημοσιεύει σήμερα επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, με ημερομηνία 11 Μαΐου 2019, που αναφέρεται ακριβώς στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιατρική Κλινική και απευθύνεται στην διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων κ. Όλγα Ιορδανίδου:
Προς
2η Υ.Π.Ε. Πειραιώς
& Αιγαίου
Υπόψη Διοικήτριας
κας Όλγας Ιορδανίδου
Θέμα: “Υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν.Ρ.”
Αξιότιμη κα Ιορδανίδου,
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αυξάνονται κατακόρυφα λόγω της αύξησης του πληθυσμού ελέω τουριστικής περιόδου, η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στελεχώνεται από μόλις 3 (τρεις) ειδικευμένους ιατρούς και 3 (τρεις) ειδικευόμενους.
Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ Β’ 3474/31.12.2012 ο Οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει 6 (έξι) μόνιμους ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής. Την περίοδο αυτή υπηρετούν 3 (τρεις) ιατροί Ε.Σ.Υ. και η Διευθύντρια εφημερεύει 12 (δώδεκα) ημέρες τον μήνα! Λίγους μήνες πριν την συνταξιοδότησή της. Επιπρόσθετα, υπάρχουν και έξι (6) θέσεις Ειδικευομένων Ιατρών και αυτή τη περίοδο υπηρετούν μόλις τρεις (3).
Επίσης, με το ΦΕΚ Β’ 4698 19.10.2018 “Ηλικιακό όριο παρακολούθησης παιδιών και εφήβων από ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής” ο αν. Υπουργός Υγείας αύξησε το όριο ηλικίας σε παιδιά που δύνανται να εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία και να νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές από τα 14 στα 16 έτη, με αποτέλεσμα την επιπρόσθετη επιβάρυνση της λειτουργίας της Παιδιατρικής κλινικής.
Να σημειώσουμε ότι η Παιδιατρική κλινική διαθέτει 20 (είκοσι) κλίνες και με αυξημένες ανάγκες νοσηλείας έχοντας στην ευθύνη της, την παρακολούθηση των νεογνών, τα εξωτερικά ιατρεία και την εξέταση των φιλοξενούμενων παιδιών από άλλες χώρες. Τα στατιστικά των τελευταίων ετών επιβεβαιώνουν πως 6.500 -7.000 παιδιά εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία και περίπου 1.000 παιδιά νοσηλεύονται κατ’ έτος.
Είναι βέβαιο ότι, με τα ως άνω στοιχεία η εργασιακή εξάντληση του εναπομείναντος ιατρικού προσωπικού είναι δεδομένη και δημιουργεί συνθήκες μειωμένης απόδοσης των εργασιακών δυνατοτήτων τους, με πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στους παιδιατρικούς ασθενείς της περιοχής μας.
Θέτουμε τα παραπάνω υπόψη σας και παρακαλούμε, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, για την αμεσότητα επίλυσης του, για τις δικές σας ενέργειες, ως οι πλέον αρμόδιοι σε θέματα διοικητικής μέριμνας.
Σας ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων.
Με ιδιαίτερη τιμή,
Για τον Ι.Σ.Ρ.
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Ι. Τσέρκης
Ο Γενικός Γραμματέας
Μιχαήλ Ν. Βολονάκης
Κοινοποίηση: Βουλευτές
Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου