Τοπικές Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου: «ΟΧΙ κ. Χατζημάρκο, ΔΕΝ συμβάλατε στη λύση όσων θεμάτων προέκυψαν με τους δασικούς χάρτες»

Με αφορμή δημοσιεύματα σε μερίδα τοπικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή του κ. Χατζημάρκου συνέβαλε και πέτυχε τη λύση των θεμάτων που προέκυψαν με τους δασικούς χάρτες στην περιοχή μας, οι ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου τονίζει τα εξής:

· Ο κ. Χατζημάρκος με δελτίο τύπου του στις 17/12/2018 κινδυνολογούσε ψευδώς και μας καλούσε σε συναγερμό για να αποτραπεί η δήμευση πατρογονικών ιδιοκτησιών με τη διαδικασία των δασικών χαρτών

Η Αλήθεια όμως είναι: Οι δασικοί χάρτες ΔΕΝ εμπλέκονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αυτό αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες ρυθμίσεις που επιλύουν προβλήματα του παρελθόντος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει ο κ. Χατζημάρκος.

· Επίσης, σε κοινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων, στην οποία μετείχε ο αρμόδιος για το θέμα Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Σωκράτης Φάμελλος, ξεκαθάρισε ότι: α) είχε προανακοινώσει τη λύση που κυρώθηκε και την προετοιμασία του ΥΠΕΝ για ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήθηκε από τη δική μας κυβέρνηση, καθώς και τις ήδη υφιστάμενες ρυθμίσεις για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις που κυρώνονται ως ΑΑ, β) τη δυνατότητα συμμετοχής εκπροσώπου της Περιφέρειας σε ομάδα έργου για να κατατεθούν περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις.

Η Αλήθεια όμως είναι: Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν κατατέθηκε καμία άλλη εναλλακτική πρόταση ή επεξεργασία. Η Περιφέρεια δεν έστειλε ποτέ εκπροσώπους και δεν συμμετείχε στην ομάδα εργασίας του ΥΠΕΝ, την οποία παρακολούθησαν με συνέπεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

· Σε δελτίο τύπου του στις, 14/05/19 ο κ. Χατζημάρκος πανηγυρίζει για την συμβολή του στη λύση των προβλημάτων που προκαλεί η φρυγανική βλάστηση, όπως αυτή περιγράφεται στην απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Σωκράτη Φάμελου.

Η Αλήθεια όμως είναι: Όταν απέχεις από τις συζητήσεις για λύση ενός θέματος, δεν έχεις δικαίωμα να θεωρείς πως συνέβαλες.

Τα του Καίσαρως τω Καίσαρι….

Το Γραφείο Τύπου.-

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου