Τοπικές Ειδήσεις

Διεξάγεται στη Ρόδο το Συνέδριο των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων – Tιμήθηκε η τέως υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Ως η πλέον υποστηρικτική υπουργός στον τουρισμό, τιμήθηκε την Δευτέρα στη Ρόδο από την Ένωση Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων “Asta” η τέως υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο του “Asta International Showcase” που πραγματοποιείται στο νησί και στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
Η απονομή του βραβείου έγινε από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αμερικανών Πρακτόρων κ. Robert Duglin, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες και στην πολιτική που άσκησε η κ. Κουντουρά. Η τέως υπουργός από την πλευρά της αναφέρθηκε στην συλλογική προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αυξηθούν κατά 35% οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών στην χώρα μας. Ειδική μνεία έγινε στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Ν. Αιγαίου, κα Μαριέττα Παπαβασιλείου και στις προσπάθειές της για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.
Το Asta International Showcase των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Ρόδο, αποσκοπεί στην ανάδειξη της Ρόδου και του Ν. Αιγαίου ως ιδανικού προορισμού διακοπών στην αμερικανική τουριστική αγορά, σημειώνοντας μεγάλη συμμετοχή Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων από διαφορετικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA), το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η φετινή συνάντηση, η δεύτερη την τελευταία διετία μετά το ASTA ADE τον Απρίλιο του 2018 στην Αθήνα, ενσωματώνει επίσης τους στρατηγικούς στόχους του φορέα που συστάθηκε με πρωτοβουλία της FedHATTA, EMTTAAS (East Mediterranean Tourist and Travel Agents Associations Synergies), για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου μέσω των ομοεθνών ταξιδιωτών, προβλέποντας τη δημιουργία κοινών ταξιδιωτικών πακέτων για τις χώρες που μετέχουν στη σύμπραξη φορέων τουριστικών γραφείων (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος).
Στο πλαίσιο αυτό, «το παρών» στις συναντήσεις της Ρόδου έδωσε ο νέος υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββας Περδίος, προωθώντας τον κυπριακό τουρισμό και διεκδικώντας την πραγματοποίηση του επόμενου ASTA ADE στην Κύπρο. Άλλωστε, το επόμενο συνέδριο της ASTA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Ισραήλ, θα αποτελέσει την αφορμή για fam trip των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και, εν συνεχεία ή προηγουμένως, στην Ελλάδα και την Κύπρο, χώρες που μετέχουν στην EMTTAAS.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου