Ειδήσεις

Η Λίλη Διακομιχάλη – Κακά σε συνέντευξή της εξηγεί γιατί αποφάσισε να είναι υποψήφια

Τους λόγους που αποφάσισε να λάβει μέρος στις εκλογές για τον δήμο Ρόδου, εξηγεί σε συνέντευξή της η Λίλη Διακομιχάλη – Κακά, όπως και γιατί επέλεξε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη.

Με λόγια απλά και κατανοητά η Λίλη Διακομιχάλη – Κακά δίνει στους ψηφοφόρους να καταλάβουν τα κίνητρά της χωρίς κορώνες και ουτοπικές υποσχέσεις.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αποφασίσατε να κατέλθετε για πρώτη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Όλοι γνωρίζουμε ότι ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας έχετε διαγράψει μία πολύ σπουδαία διαδρομή μέχρι σήμερα. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε τώρα με τα Κοινά πράγματα του τόπου μας;

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την απόφαση δεν κατέληξα αβίαστα. Στην αρχή δεν ήθελα καν να το συζητήσω, δεν μου περνούσε από το μυαλό να δοκιμαστώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Tην πρώτη φορά λοιπόν που μου ανακοίνωσε ο Στράτος Καρίκης ότι σκέφτεται να διεκδικήσει το δήμο της Ρόδου και ότι θα ήθελε να ενταχθώ στο συνδυασμό του, του απάντησα ότι εγώ δεν επρόκειτο ούτε σε 10 ζωές να το κάνω. Μάλιστα του πρότεινα να μην έμπαινε και ο ίδιος σε αυτή τη δοκιμασία, καθώς ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, η κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και όλοι ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα. Ψάχνουν να βρουν τους φταίχτες για όλα όσα συμβαίνουν και να επιρρίψουν ευθύνες.

Μετά από ώριμη σκέψη όμως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ίσως να έχει έλθει ο καιρός να προσφέρω και εγώ κάτι στη Ρόδο που τόσο πολύ αγαπώ.

Έχω ταξιδέψει πολύ και έχω μία άποψη για τον κόσμο. Επισκέφθκα πριν κάποια χρόνια την Σιγακπούρη και εντυπωσιάστηκα από την ευταξία και την καθαριότητα που υπήρχε εκεί. Τότε προβληματίσθηκα και αναρρωτήθηκα αν θα μπορούσα να κάνω και εγώ κάτι για να επικρατεί στη Ρόδο μας αυτή η τάξη.

Ένιωσα ότι έστειλα το μήνυμα στο σύμπαν, το σύμπαν μου το γύρισε πίσω και εγώ καθόμουν και το κλωτσούσα. Αισθάνθηκα λοιπόν ότι έχει έλθει ο καιρός να δουλέψω για να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα είχα οραματιστεί για τη Ρόδο μας. Τα παιδιά μου είναι μεγάλα, οι υποχρεώσεις μου είναι τακτοποιημένες και συνεπώς έχω και έχω αρκετό χρόνο να αφιερώσω στο νησί μου.

Γιατί αποφασίσατε λοιπόν να «ακολουθήσετε» τον Στράτο Καρίκη;
Καταρχήν θα πρέπει να σας πω ότι ο Στράτος Καρίκης είναι ένας καλός φίλος. Είναι ένας άνθρωπος με σπάνιο ήθος και με ακέραιο χαρακτήρα, κάτι που προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ. Δεν έχω ακούσε ποτέ από κανέναν άνθρωπο να σχολιάσει αρνητικά τον Στράτο.

Είμαι δε απόλυτα πεποισμένη ότι ο Στράτος Καρίκης είναι ένας άνθρωπος ικανός, ο οποίος μπορεί να πάρει στα χέρια του τα ηνία του δήμου. Το Όραμά του για τη Ρόδο μας, για την αναβάθμιση του βιωτικού επιπέδου των πολιτών, για την ισόρροπη ανάπτυξη μας εμπνέει και μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αυτό το Όραμα χρειαζόμαστε όλοι οι Ροδίτες. Δεν θα μπορούσα συνεπώς να απέχω από τη διαδικασία της υλοποίησης των στόχων της παράταξής μας. Είμαι δε αισιόδοξη ότι αυτοί οι στόχοι θα εμπνεύσουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να τους υλοποιήσουμε.

Αναφερθήκατε πριν στο Όραμα το δικό σας και στο Όραμα της παράταξής σας. Πώς βλέπετε την εικόνα του νησιού μας σήμερα;

Αγαπώ τη Ρόδο τόσο πολύ που δεν μπορώ να αναφέρω τίποτε το αρνητικό. Προσωπικά δεν συνηθίζω ποτέ να μένω στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Είναι τόσο ευλογημένο το νησί μας που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Πρέπει να αισθανόμαστε όλοι μας ευλογημένοι που έχουμε την τύχη να ζούμε στη Ρόδο. Βεβαίως χρειάζεται ένα νοικοκύρεμα το νησί. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Χρειάζεται πολλή δουλειά σε όλους τους επιμέρους τομείς. Ο εχθρός του καλού είναι άλλωστε πάντα το καλύτερο.

Δεν μου αρέσει όμως η γκρίνια, την προσπερνώ. Συνηθίζω να λέω ότι αν θες να προσφέρεις στον τόπο σου, πρέπει να προσπαθείς να δώσεις τη λύση σε όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται και να μην αρκείσαι στο να το σχολιάζεις. Όλοι πρέπει να νοιαζόμαστε πώς θα κάνουμε κάποια βήματα παραπέρα. Βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα και πρέπει να τραβάμε κουπί να πάμε μπροστά…

Δραστηριοποιείστε στον τουριστικό κλάδο. Πιστεύετε ότι ο δήμος μπορεί να στηρίξει τον τουρισμό;

Η Ρόδος έχει δημιουργήσει το λεγόμενο τουριστικό θαύμα. Έχει δώσει τα φώτα της στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας. Πιστεύω ότι μπορεί να ζήσει πολλά άλλα θαύματα στον τουριστικό κλάδο το νησί μας.

Προφανώς και οφείλουν ο δήμος της Ρόδου και γενικότερα όλοι οι αρμόδιοι φορείς να στηρίξουν τον τουρισμό. Απαιτείται μία συλλογική προσπάθεια για να διατηρείται η Ρόδος μας στο βάθρο της πρωταθλήτριας του τουρισμού.

Εν ολίγοις μόνο με σχέδιο και δουλειά μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πρέπει να προχωράμε με καλομελετημένα βήματα και όπου εντοπίζουμε πρόβλημα να το διοθώνουμε. Να μην αφήνουμε καταστάσεις να βαλτώνουν. Θλίβομαι π.χ. να βλέπω να παραμένει κλειστός ο κήπος του Ήχος και Φως που ήταν ανέκαθεν σήμα κατατεθέν για τη Ρόδο μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θαμπώνει αυτή η πηγαία λάμψη της σμαραγδένιας Ρόδου μας! Οφείλω σε αυτό το σημείο να πω ότι η παράταξή μας έχει ολοκληρωμένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό.

Πηγή Rodosalarm

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου