ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν οι τομεάρχες Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, και Οικονομίας, Νίκος Παππάς, με εκπροσώπους των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης, με τη συμμετοχή και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις περιοχές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και “τα ελλιπή μέτρα που έχει ανακοινώσει ως σήμερα η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης”.

Όπως αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν την ανάγκη να παραταθούν άμεσα οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες λήγουν το επόμενο διάστημα, ενώ σημείωσαν ότι απαιτούνται επιπλέον μέτρα στήριξης των εποχικών εργαζομένων, η κάλυψη όσων έχουν μείνει εκτός των μέτρων της ΝΔ και η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, που συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση των τοπικών οικονομιών και των θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν τη σημασία των δύο κλάδων για την ελληνική οικονομία και εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αναφέρθηκαν επίσης, στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» και δεσμεύτηκαν να εμπλουτίσουν τις προτάσεις αυτές, εξειδικεύοντας τα αιτήματα των εργαζομένων.

Η τομεάρχης Εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη κάλυψης του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται, αλλά και την άμεση ανάγκη στήριξης όλων των εποχικά εργαζομένων.

Από τη μεριά του, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκος Παππάς, υπογράμμισε την ανάγκη παροχής άμεσων ενισχύσεων στις επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, καθώς και την ανάγκη συγκρότησης ενός προγράμματος εγγυήσεων, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.