Στην σύσταση Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου τομέα στην χώρα μας.

Το έργο της Ομάδας είναι η ενσωμάτωση της γαστρονομίας στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ, ώστε να αποτελέσει μακροχρόνια έναν από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες -Έλληνες και ξένοι- επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών.

 

Ποιοι συμμετέχουν στην Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού

  1. Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών
    Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ως συντονίστρια)
  2. Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, διοργανωτής Sympossio Greek Gourmet
    Touring
  3. Βελέντζας Παντελής, σύμβουλος επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και
    τροφίμων
  4. Μουζάκης Κωνσταντίνος, μέλος λέσχης Αρχιμαγείρων
  5. Κομνηνός Στέφανος, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ
  6. Αγγελάκης Αντώνης, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ
  7. Δαβερώνης Γιάννης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής
  8. Παρθένης Σπυρίδων, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων Υπουργείου Τουρισμού
  9. Έξαρχος Βασίλειος, Σύμβουλος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και
    Τροφίμων
  10. Πρίνια Δέσποινα, Σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού
  11. Γκρεμυλογιάννης Δημήτρης, στέλεχος νεοφυών επιχειρήσεων και
    καινοτομίας αγροδιατροφικού τομέα
  12. Νικολάου Κωνσταντίνα, σεφ

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ζησιμοπούλου Κατερίνα υπάλληλος της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων.

 

Οι στόχοι της Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού

  • Η κωδικοποίηση της διεθνής εμπειρίας ως προς την προσφορά γαστρονομικών
    προϊόντων στην τουριστική αγορά.
  • Η αξιολόγηση της σημερινής γαστρονομικής προσφοράς της Ελλάδας.
  • Η εκπόνηση αναλυτικού σχεδίου για τη διαμόρφωση και προβολή αναβαθμισμένης
    ποικιλίας πρώτων υλών και προϊόντων άριστης ποιότητας που διαθέτει η χώρα σε
    συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή ως το βέλτιστο μοντέλο υγιεινής διατροφής
    που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδας.
  • Ο σχεδιασμός νέων δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη του Γαστρονομικού
    Τουρισμού. Η προώθηση του υπάρχοντος προγράμματος του Υπουργείου
    Τουρισμού με τίτλο «Ειδικό σήμα Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα», σε Εθνικό
    και Διεθνές επίπεδο.
  • Η θεσμοθέτηση των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του εν λόγω τουριστικού
    προϊόντος και την προώθηση πιστοποίησης του.
  • Η ανάπτυξη του περιφερειακού σχεδίου προώθησης γαστρονομικού χάρτη όπου θα
    προβάλλονται οι τοπικές κουζίνες σε συνδυασμό με την αξιοποίηση νέων
    τεχνολογιών.

. πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ