Στον χαιρετισμό που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος πριν την έναρξη του διαδικτυακού σεμιναρίου της Δευτέρας, δήλωσε ότι πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να γίνουν όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η πρόθεση μας είναι να έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στο 2020, ίσως περιορισμένη, αλλά θέλουμε να διοργανώσουμε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, συμπυκνωμένα χρονικά από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τον Αύγουστο. Αυτό είναι το καλό σενάριο και ελπίζουμε να μπορέσουμε να έχουμε 1-2 αγώνες ακόμα». Επίσης, ο κ. Παναγόπουλος έκανε έκκληση στους προπονητές να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με την προπόνηση και δήλωσε ότι με την πρώτη χαλάρωση των μέτρων, ο ΣΕΓΑΣ θα ζητήσει την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα προπόνησης για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, προκειμένου να προετοιμαστούν για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων του σεμιναρίου από τους Σπύρο Κέλλη και Γιάννη Κουτσιώρα ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από αθλητές, προπονητές και ανθρώπους του χώρου. Εκεί ξεχώρισε μια απάντηση που έδωσε ο κ. Παναγόπουλος, με αφορμή τις εύλογες ερωτήσεις που τέθηκαν για θέματα όπως το σύστημα πρόκρισης, τα έξοδα μεταφορών και τις λεπτομέρειες διεξαγωγής των πανελλήνιων πρωταθλημάτων: «Πολλά πράγματα θα καθοριστούν στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στα τέλη Απριλίου, όταν και θα έχουμε και μία πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης. Μέχρι τότε δεν μπορούμε δυστυχώς να απαντήσουμε στα περισσότερα ερωτήματα. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται πολύ καλά στο υγειονομικό πρόβλημα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θεωρούμε ρεαλιστικό το σενάριο να επιστρέψουμε στα στάδια μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση όμως, στόχος είναι να μην χαθεί η χρονιά».

Προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο του ΣΕΓΑΣ για τη διεξαγωγή των πανελλήνιων πρωταθλημάτων και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός εβδομάδων προετοιμασίας εντός των αγωνιστικών χώρων. Με αυτό το σκεπτικό δήλωσε: «Μετά τις 10-15 Μαΐου θα είναι δύσκολα τα πράγματα αν δεν μπουν οι αθλητές στα στάδια. Ήδη από όσα ακούμε στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανοίξει οι αθλητικές εγκαταστάσεις με περιορισμούς και κατευθύνσεις, τουλάχιστον για τους αθλητές υψηλού επιπέδου. Δείξαμε ότι ήμασταν συνεπείς και ότι δεν κάναμε καμία υπερβολή όταν μας είχε δοθεί η δυνατότητα προπόνησης. Άρα μπορούμε να βρούμε λύση, αρκεί να κάτσουμε στο τραπέζι και να κάνουμε σαφές ότι είναι ανάγκη να μπουν στα στάδια οι αθλητές». Στην εισήγηση του αναφέρθηκε και στο αναθεωρημένο σύστημα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το οποίο υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν γίνεται να διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να μην μετράνε τα όρια.

*Τη στήριξη της σε αθλητές και προπονητές συνεχίζει η ομοσπονδία κι έτσι μετά την καταβολή του πριμ πόντων στους ομοσπονδιακούς προπονητές σειρά έχουν οι αθλητές.

Η καταβολή των ποσών, που αφορά στο σύστημα πριμοδότησης αθλητών και αθλητριών με βάση τις εμφανίσεις τους στην περασμένη σεζόν, καταβλήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, ενώ μετά το Πάσχα το αντίστοιχο πριμ πόντων θα λάβουν και οι σωματειακοί τεχνικοί.

Η ομοσπονδία με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου επέλεξε την αδιάλειπτη και σταθερή στήριξη της σε αθλητές, αθλήτριες και προπονητές, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους παρά τις δύσκολες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία του ιού covid-19. (sportsfeed.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ