Μέτρα για τον περιορισμό και διάδοση του κορονοϊού, ενόψει του Πάσχα, έλαβε ο Δήμος Αστυπάλαιας.
Προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση κρούσματος, που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες στον πληθυσμό του νησιού, ο Δήμος Αστυπάλαιας, έχοντας και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε:
1) Οποιοσδήποτε αφικνείται στο νησί να παραμένει σε καραντίνα επί
15ήμερο στο χώρο του. Πιθανό σπάσιμο της καραντίνας θα σημαίνει αυτόματα την επιβολή προστίμου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Η τροφοδοσία του με τα απαραίτητα θα γίνεται με τους προβλεπόμενους τρόπους.
2) Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε άφιξη συνεργείων ή ατόμων στο νησί για οποιοδήποτε λόγο (οικοδομικές εργασίες και επισκευή πάσης φύσεως έργων – εγκαταστάσεων κλπ.) εκτός της άφιξης συνεργείων για να αντιμετωπισθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες επισκευής βλαβών βασικών δικτύων υποδομής (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟΥ, ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ) και όχι για απλώς προγραμματισμένες εργασίες οι οποίες φυσικά μπορούν να μετατεθούν σε ευθετότερο χρόνο (π.χ. ένα μήνα.)
«Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι διασφαλίζεται πολύ αποτελεσματικότερα η μείωση στο ελάχιστο της διασποράς της νόσου στο πληθυσμό του νησιού μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αστυπάλαιας.
Την απόφασή του για τα μέτρα κοινοποιεί και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ