Στο πένθος βυθίστηκαν τ’ Αφάντου από τον αδόκητο και τραγικό θάνατο του 73χρονου Σταμάτη Χαρτερού, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος ιδιαιτέρως αγαπητός στο χωριό, όπου ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τον άδικο χαμό του.

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, όταν εκτελώντας γεωργικές εργασίες στο χωράφι του που βρίσκεται κοντά στην Παναγία την Παραμυθία, κάτω από άγνωστές μέχρι στιγμές συνθήκες, καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δ», το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, ωστόσο εντοπίσθηκε αργά το απόγευμα, καθώς ήταν σύνηθες να περνά μεγάλο μέρος της ημέρας στο χωράφι και έτσι δεν έγινε αμέσως αντιληπτό ότι κάτι κακό του συνέβη.
Οι ώρες περνούσαν όμως και όταν αργά το απόγευμα δεν επέστρεψε στο σπίτι, όπως συνήθιζε, τότε οι δικοί του έσπευσαν στο χωράφι όπου και τον βρήκαν καταπλακωμένο από το τρακτέρ με σοβαρά τραύματα. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και οι άνδρες της ΠΥΡ προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.
Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο άτυχος 73χρονος δεν τα κατάφερε.
Ο 73χρονος, μετά τη συνταξιοδότησή του, περνούσε πολλές ώρες εκτελώντας αγροτικές εργασίες, ενώ με προσωπική εργασία και δικά του έξοδα είχε προσφάτως αναπαλαιώσει μεγάλο μέρος του ναού της «παλιοκκλησιάς», όπως είναι γνωστή στ΄Αφάντου.
Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε όλο το χωριό καθώς έχαιρε εκτίμησης και ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός. Ανθρωπος χαμηλών τόνων και με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, ο Σταμάτης Χαρτερός ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος που όλοι θα τον θυμούνται με αγάπη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ