Εορταστικό μήνυμα Δημήτρη Κρητικού

Διανύοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα και ατενίζοντας την αποκορύφωση του Θείου Δράματος, καλούμαστε φέτος να γιορτάσουμε το Πάσχα, με ξεχωριστό τρόπο χωρίς τη συμμετοχή μας στις ιερές ακολουθίες και τη θεία μυσταγωγία των εκκλησιών μας.

Ακόμα και έτσι όμως η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το λαμπρό Ελληνικό Πάσχα, εξακολουθεί να εκπέμπει μηνύματα ελπίδας, συγχώρεσης και αγάπης. Δε χάνει την ουσία της, αλλά έρχεται με τρόπο ανεπανάληπτο να μας λυτρώσει, να μας ανανεώσει και να μας θυμίσει την πνευματική μας σχέση με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Αγαπητοί συνδημότες,
αυτές τις δύσκολες μέρες για όλη την ανθρωπότητα που δοκιμάζεται από την πανδημία, αλλά και αυτές τις άγιες ημέρες παράλληλα, ας ευχηθούμε, το μήνυμα της Αναστάσεως, να γίνει μήνυμα ελπίδας, ελευθερίας και αγάπης προς το συνάνθρωπο, να μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς μας δύναμη και αποφασιστικότητα για να πορευτούμε σε δύσκολους καιρούς.

Το πέρασμα του Χριστού μας από το θάνατο στην αιώνια ζωή ας ενδυναμώσει την πίστη μας και ας γίνει οδηγός μας για ένα νέο ξεκίνημα, για μία κοινωνία που θα στηριχτεί σε καινούριες αρχές και νέα δεδομένα και θα χρειαστεί ώριμους, συνετούς και υπεύθυνους ανθρώπους.

Συνδημότες μου,
εύχομαι σε όλους σας, Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και φέτος να γιορτάσουμε όλοι με υγεία, υπευθυνότητα, σύνεση και αγάπη, ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών και των επιστημόνων, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ.

Δημήτρης Γ. Κρητικός

Γιατρός πνευμονολόγος

Επικεφαλής παράταξης «Ρόδος Αξιών»

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ