Η κυβέρνηση αποφάσισε τη ματαίωση της σύγκλισης επιτροπών αξιολόγησης ΑΜΕΑ, που συνήθως πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα να παύσει ουσιαστικά η χορήγηση  συντάξεων-επιδομάτων που χορηγούνται από το ελληνικό κράτος, προκειμένου να στηριχθούν αυτές οι ιδιαίτερα ευπαθείς οικογένειες.

Η κυβέρνηση της «Νέας Δημοκρατίας» υποσχέθηκε ότι η επανεξέταση για τη χορήγηση των ανωτέρω συντάξεων-επιδομάτων θα γινόταν έως τις 30 Μαρτίου 2020.

Η υπόσχεση αυτή μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε, θέτοντας σε κίνδυνο ζωής χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρη την Επικράτεια, που εξαρτούν  τη ζωή τους αποκλειστικά και μόνο από αυτή τη βοήθεια.

Το ΠΡΑΤΤΩ Δωδεκανήσου, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία αυτών των οικογενειών, αλλά και των 500 τουλάχιστον οικογενειών μόνο από το Νομό Δωδεκανήσου, που υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία των συνανθρώπων μας, καλεί την Κυβέρνηση, άμεσα, να ανταποκριθεί. Ζητά την παράταση χορήγησης της σύνταξης-επιδόματος, που είχε ήδη προγραμματιστεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, έως ότου η χώρα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και θα είναι δυνατή η αξιολόγηση από τις αρμόδιες επιτροπές. Ζητά, επίσης, την καταβολή του λεγόμενου δώρου Πάσχα. Η Πατρίδα πρέπει να φροντίζει όλα τα παιδιά της. Η κοινωνία πρέπει να νοιάζεται για τους ΑΜΕΑ.

Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ