ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι Διεθνές πρόβλημα και όχι Ελληνικό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μετανάστες Κως

Το μετα­να­στευ­τικό – προ­σφυ­γικό είναι Διεθνές πρό­βλημα και όχι Ελλη­νικό. Δεν προ­σφέ­ρε­ται για πολι­τικά παι­χνί­δια, εύκολες και ανέ­ξο­δες δηλώ­σεις, συνε­ντεύ­ξεις, και συν­θή­ματα.

Στη χθεσινή Διυ­πουρ­γική Σύσκεψη υπό τον Πρω­θυ­πουργό η νέα κυβέρ­νηση απο­φά­σισε:

Την μετα­φορά των μετα­να­στών, σε Κέντρα Υπο­δο­χής στην ηπει­ρω­τική Ελλάδα, και το δια­χω­ρι­σμό τους σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες.

Στους πρό­σφυ­γες (Σύρους στην συντρι­πτική τους πλειο­ψη­φία) που δικαιού­νται άσυλο, θα δίνο­νται άμεσα όλα τα απα­ραί­τητα ταξι­διω­τικά έγγραφα για μετά­βαση σε χώρες που επι­θυ­μούν.

Θα δια­μορ­φω­θούν ειδικοί χώροι δια­μο­νής, σε κλει­στούς χώρους, καταυ­λι­σμούς και σε υπάρ­χου­σες υπο­δο­μές, όπου θα γίνο­νται όλες οι απα­ραί­τη­τες ιατρι­κές εξε­τά­σεις.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και στη Σύνοδο των αρμο­δίων Υπουρ­γών θα τεθεί το θέμα του ανα­λο­γι­κού κατα­με­ρι­σμού των προ­σφύ­γων σε όλες της χώρες της Ε.Ε.

Οι παρα­πάνω απο­φά­σεις σε συν­δια­σμό με την ανεύ­ρεση χώρου έξω από την πόλη της Κω (Λάμπη), αντι­με­τω­πί­ζουν το πρό­βλημα καίρια.

Ο χώρος υπο­δο­χής των μετα­να­στών στην Κω, θα δια­θέ­τει εκτός από κατα­λύ­ματα για τις 1-2 ημέρες παρα­μο­νής, ιατρείο καθώς και χώρο ταυ­το­ποί­η­σης για ταχύ­τερη προ­ώ­θηση τους. Έτσι δεν θα βλέ­πουμε αυτή την εικόνα που υπάρχει σήμερα έξω από το Διοι­κη­τή­ριο και στο προ­αύ­λιο του Λιμε­ναρ­χείου, εικόνα που μας προ­σβάλ­λει και σαν κοι­νω­νία και σαν του­ρι­στικό προ­ο­ρι­σμό. Η λύση αυτή απε­λευ­θε­ρώ­νει την Αστυ­νο­μία και το Λιμε­ναρ­χείο, το προ­σω­πικό των οποίων κατα­βάλ­λει υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες ακόμα και με κίνδυνο της υγείας τους.

Στην προ­σπά­θεια αυτή καθο­ρι­στι­κός ήταν ο ρόλος του Κώου Βου­λευτή Ηλία Καμα­τε­ρού τόσο στην ανεύ­ρεση του κτιρίου, όσο και στην επίλυση πολλών γρα­φειο­κρα­τι­κών και πρα­κτι­κών προ­βλη­μά­των που συνεχώς προ­έ­κυ­πταν.

Καίρια είναι η προ­σφορά της Περι­φέ­ρειας και του Επάρχου κ. Γιώργου Χαλ­κι­διού του οποίου η παρου­σία ήταν και είναι συνεχής, όπως και η βοήθεια Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων και στρα­τιω­τών της 80 ΑΔΤΕ καθώς και η βοήθεια του κ. Σιδέρη Χρήστου.

Πιό πολύ όμως πρέπει να στα­θούμε στους Ανώ­νυ­μους Πολίτες που με προ­σω­πική εργασία και με προ­σφο­ρές προ­ε­τοι­μά­ζουν το χώρο υπο­δο­χής.

Μας λύπησε η άρνηση για οποια­δή­ποτε βοήθεια του Δήμου Κω, σε όλη αυτή τη προ­σπά­θεια, εκτός από τη σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ, που ήταν όμως υπο­χρέ­ωσή του μετά και την εξώ­φληση του χρε­ω­στι­κού λογα­ρια­σμού του προη­γού­με­νου ιδιο­κτήτη του κτιρίου. Θα προ­τι­μού­σαμε λιγό­τε­ρες δηλώ­σεις και μεγα­λύ­τερη βοήθεια.

Αυτό που πρέπει να γνω­ρί­ζουν οι συμπο­λί­τες μας, είναι ότι η όμορφη εικόνα που θα εμφα­νί­ζει πάλι η πόλη μας σε λίγες μέρες, μπροστά από το Διοι­κη­τή­ριο, ήταν δουλειά αυτών των συμπο­λι­τών μας. Αυτά για να απο­δί­δο­νται τα του “Καί­σα­ρος τω Καίσαρι” και για να μην καρ­πω­θούν τη λύση του προ­βλή­μα­τος κάποιοι με εκ των υστέρων ανέ­ξο­δες δηλώ­σεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.