Αθλητικά

«Θέλω να είμαι στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου!»

«Ήθελα να είμαι παρών στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου και για τον λόγο αυτό αποφάσισα να θέσω και πάλι τον εαυτό μου στην διάθεση των σωματείων!». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Θεοδόση Στεφανάκη ο οποίος θα διεκδικήσει στις σημερινές εκλογές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου (7μ.μ., Επιμελητήριο) μια θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο Στεφανάκης είναι ένας από τους φιλόδοξους και συνάμα ρομαντικούς παράγοντες και έχει πάρα πολλές ιδέες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο μας να βγει από το τέλμα και την απαξίωση. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Διακοφώτης αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του. Ο Στεφανάκης έχει ήδη «γράψει» δυο θητείες στην Ένωση χωρίς όμως να μπορεί να πετύχει και πολλά πράγματα λόγω του ότι ήταν στην αντιπολίτευση. Όλη του τη ζωή την έχει αφιερώσει στο ποδόσφαιρο. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, εν συνεχεία πρόεδρος του συγκεκριμένου σωματείου και από το 2005 και μετά έχει ασχοληθεί με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου. Πλέον νιώθει πιο ώριμος από ποτέ προκειμένου να αναπτύξει τις ιδέες του.

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μια επανεκκίνηση στον θεσμό της ΕΠΣΔ και για το λόγο αυτό ήθελα να είμαι παρών», είπε ο ίδιος στη «δσπορ» και συνεχίζει:
«Ο δεύτερος σημαντικός λόγος είναι ότι πιστεύω πως ο τρόπος με τον οποίο θα ασκήσει διοίκηση ο Παναγιώτης Διακοφώτης, με τεχνοκρατικά και επιχειρηματικά χαρακτηριστικά θα δώσουν μεγάλη ωφέλεια. Ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας. Η βιωσιμότητα των σωματείων είναι πολύ βασικοί. Για να μπορούν να υπάρχουν οι σύλλογοι χρειάζονται ένα κίνητρο και το οικονομικό είναι πολύ βασικό».
Ο κ. Στεφανάκης αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΠΣΔ:
«Το τελευταίο διάστημα η ΕΠΣΔ βρίσκεται σε πολύ κακό σημείο. Το κακό πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από τον θάνατο του Κλεόβουλου Χατζηγεωργίου και μετά με την μη τήρηση των θεσμικών διαδικασιών. Αποκορύφωμα ήταν οι εκλογές του περασμένου Ιούνη όπου υπήρχε ξεκάθαρα θέμα νομιμότητας και ορθός το δικαστήριο της έβγαλε άκυρες. Κάποιοι λένε ότι το κακό ξεκίνησε από το ότι η παράταξη Κωνσταντίνου προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια αλλά δεν είναι έτσι. Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν και εγώ μέσα στα πράγματα και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν έκανα κάτι για να τα αποτρέψω. Γιατί αυτοί που ασκούσαν εκτελεστική εξουσία είχα τον πρώτο λόγο. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για την τωρινή κατάντια»
Σε ερώτηση γιατί δεν είχε «κατέβει» στις προηγούμενες εκλογές, απάντησε ως εξής:
«Ένιωθα πολύ μεγάλη απογοήτευση. Έκανα πολλές προτάσεις στην προηγούμενη μου θητεία. Προτάσεις τεκμηριωμένες. Ενώ όλοι έλεγαν ότι ήταν καλές και συμφωνούσαν, στο τραπέζι του δ.σ. της καταψήφιζαν στην λογική της στείρας αντιπολίτευσης. Μια από αυτές τις προτάσεις που είχα κάνει ήταν και η αναδιάθρωση των κατηγοριών με συγκεκριμένο πλάνο. Δυστυχώς δεν πέρασε και φθάσαμε στο έκτρωμα που έχουμε τώρα. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη χαμένη ευκαιρία η μη εκλογή του Πασχάλη Γκογκίδη το 2009. Αν ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα, το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο θα ήταν αυτή τη στιγμή πρότυπο. Τώρα μιλάμε πραγματικά για κατάντια. Έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα. Είναι λυπηρό να μιλάνε απαξιωτικά για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο».
Ο κ. Στεφανάκης αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που θα πρέπει να δοθούν από τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου:
«Αν είμαι στο νέο δ.σ., το πρώτο πράγμα που θα καταθέσω σαν πρόταση είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Είναι κάτι πολύ βασικό. Νομίζω ότι με ένα πλάνο πενταετίας τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Από εκεί και πέρα πολύ βασικό για εμένα είναι η ανάπτυξης της διαιτησίας. Θα πρέπει να ανατεθεί το κομμάτι της καλλιέργειας της διαιτησίας σε μια νέα επιτροπή που θα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν διατελέσει στο χώρο. Έμπειροι παράγοντες δηλαδή και διαιτητές. Έτσι η διαιτησία θα μπορέσει να αποκτήσει ένα σημαντικό επίπεδο, όπως είχε και παλιότερα. Μια ακόμα προτεραιότητα θα πρέπει να είναι και ορισμένα σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα σε γραφειοκρατικά θέματα των σωματείων, όπως η τήρηση βιβλίων, οι χορηγίες και άλλα. Είναι κάτι με το οποίο είχα ασχοληθεί σε παλιότερη μου θητεία όταν πρόεδρος ήταν ο Μιχάλης Βεργωτής. Είχαμε δουλέψει πολύ καλά τότε πάνω στο θέμα αυτό. Μια χρονιά που δεν παίρναμε χρήματα από την ΕΠΟ και προέκυψαν οικονομικά ζητήματα αντιμετωπίσαμε μεγάλα λειτουργικά προβλήματα αλλά μπορέσαμε και τα ξεπεράσαμε με χορηγίες».
Σχετικά με την μη ύπαρξη άλλου συνδυασμού στη σημερινή εκλογική διαδικασία, είπε:
«Θεωρώ ότι η ύπαρξη ενός δεύτερου συνδυασμού ήταν απαραίτητη. Επειδή οι συγκυρίες όμως δεν το επέτρεψαν πρέπει οι παράγοντες να κάνουν τις σωστές επιλογές προσώπων από μια μεγάλη γκάμα που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Αν γίνει αυτό, η ΕΠΣΔ θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και ορθολογικά»
Κλείνοντας, τόνισε τα εξής:
«Θεωρώ ότι με όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όλοι όσοι ασχολούνται με το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο έχουν χάσει το κύρος τους. Όλα αυτά έχουν υποβαθμίσει την προσωπικότητα τους. Είτε είναι παίκτες, είτε παράγοντες, είτε προπονητές, είτε και διαιτητές. Είναι πολύ βασικό λοιπόν όλοι να αποκτήσουν και πάλι το κύρος που πρέπει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου