Τοπικές Ειδήσεις

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Σήμερα συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον βουλευτή Δωδεκανήσου, πρώην υπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Η κηδεία του θα τελεστεί στις 14.00 από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ η σορός του εκλιπόντος, η απώλεια του οποίου συγκλόνισε τα Δωδεκάνησα και συγκίνησε όλη την Ελλάδα, θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11 το πρωί.
Η Ρόδος με συντριβή αποχαιρετά σήμερα τον Νεκτάριο Σαντορινιό ο οποίος στη ζωή του κατάφερε αυτό που λίγοι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν, να έχει μόνο φίλους. Αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη όχι μόνο για τα παιδιά του και την οικογένειά του, αλλά για τα Δωδεκάνησα και ολόκληρη την Ελλάδα που θρηνούν μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους για την πρόωρη απώλειά του.

Για το τελευταίο αντίο στον Νεκτάριο Σαντορινιό, αναμένεται σήμερα στη Ρόδο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπως επίσης και πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα με αεροσκάφος που έχει ναυλώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ στις 10 το πρωί. Να σημειωθεί ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, στενός φίλος του εκλιπόντος, βρίσκεται ήδη στη Ρόδο από χθες.
Στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται στο αεροδρόμιο της Ρόδου να προσγειωθεί δεύτερο αεροσκάφος από την Αθήνα στο οποίο θα επιβαίνει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, και το οποίο έχει ναυλώσει η Βουλή των Ελλήνων, για να μεταφέρει βουλευτές που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.
Η οικογένεια, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:
– Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»
(Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και
– Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972)

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία
Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Οι δύο υπουργοί τονίζουν «τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος». Παράλληλα, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.

Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ
Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας του εκλιπόντος βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, σε ένδειξη πένθους, τα γραφεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Δημήτρη Παρασκευά με τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, θα διατεθούν δύο λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ για τη μεταφορά του κοινού, από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού μέχρι το Κοιμητήριο του Ταξιάρχη. Ο πρόεδρος Δημήτρης Παρασκευάς

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Ν. Σαντορινιού

Δημήτρης Γάκης: Ο Νεκτάριος έδωσε τη μάχη της ζωής, τη μάχη των ιδανικών, τη μάχη της πολιτικής και της  καθημερινότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Σαν μολύβι πλάκωσε την καρδιά μας η πρωινή είδηση της απώλειας του Νεκτάριου Σαντορινιού. Της απώλειας του συντρόφου μας, του φίλου μας, του βουλευτή, του υπουργού, του αγωνιστή μας.
Ένα δυνατό ΓΙΑΤΙ βγαίνει από τα πνευμόνια μας για να μπορέσουμε να ανασάνουμε. Ενα αγανακτισμένο ΑΔΙΚΟ μας πνίγει.
Μια μεγάλη βουβαμάρα σκέπασε την πόλη της Ρόδου η οποία με ταχύτητα διαδόθηκε σε όλα τα Δωδεκάνησα και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Γιατί ο Νεκτάριος ήταν ένα παιδί της Ρόδου, της Σύμης, της Δωδεκανήσου αλλά και όλης της χώρας μας.
Ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε με τη δουλειά του, με το χαμόγελο του, με την ανιδιοτέλειά του, με την αγωνιστικότητα και το κέφι του να κατακτήσει τις καρδιές όλων μας.
Γυρνώντας πολλά χρόνια πίσω βυθίζοντας τις σκέψεις και το μυαλό μας στην ψυχή μας και στην καρδιά μας βρίσκουμε το Νεκτάριο στη νεανική του ηλικία να ασχολείται με πάθος για τα κοινά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός της Δωδεκανήσου τον τίμησε με το αξίωμα του βουλευτή σε ηλικία μόλις 42 ετών, ούτε είναι τυχαίο ότι στις εκλογές του 2019 συγκέντρωσε έναν πρωτοφανή αριθμό ψήφων για βουλευτή της αντιπολίτευσης. Δεν είναι επίσης τυχαίο που ο πρόεδρός μας ο Αλέξης Τσίπρας τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους υπουργούς που είχε.
Ο Νεκτάριος αγαπούσε και πονούσε τα νησιά μας και τους νησιώτες. Μέχρι την τελευταία στιγμή “αλώνιζε” πάνω – κάτω τα Δωδεκάνησα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους πόνους και την αρρώστιά του.
Και ναι, χωρίς υπερβολή, αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνία.
Μπορούμε να τον λέμε:
• κύριος μεταφορικό ισοδύναμο,
• κύριος αφαλάτωση,
• κύριος Σχολή Πλοίαρχων Καλύμνου,
• κύριος αναβίωσης των ημερών μνήμης και δημοκρατίας,
• κύριος έπαυλη της Ρόδου,
• κύριος αναμορφωτής των λιμανιών της Δωδεκανήσου.
Θυμάμαι τον Νοέμβριο του 2016 όταν έγινε υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής είχα γράψει στο facebook.
“Ο Νεκτάριος θα αποδειχθεί η χρήσιμη επιλογή του πρωθυπουργού μας. Εκείνο που χρειάζεται είναι η στήριξη όλων μας για να αποκτήσει περιεχόμενο και αποτέλεσμα η νησιωτική πολιτική. Η προσπάθεια ξεκινάει. Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας να σηκώσουμε τα μανίκια μας”.
Στην τελευταία ανακοίνωσή του πριν λίγες μέρες μας αφήνει βαριά παρακαταθήκη γράφοντας:
“Οποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία και στις επόμενες γενεές να σταθούμε στην σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την αλλαγή. Χωρίς δημοκρατία και δικαιοσύνη δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον.”
Ο Νεκτάριος διέτρεξε με επιτυχία όλα τα στάδια της κοινωνικής και πολιτικής διαδρομής. Ολοκληρωμένος επιστήμονας, χημικός μηχανικός του ΕΜΠ, γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣυΡιζΑ, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣυΡιζΑ από το 2015 σε ηλικία 42 ετών, υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Τον Νεκτάριο όμως δεν θα το θυμόμαστε μόνο σαν έναν από τους πιο ικανούς πολιτικούς που έβγαλαν τα Δωδεκάνησα, θα το θυμόμαστε και σαν φίλο, σαν παρέα, σαν τον διπλανό μας άνθρωπο. Ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος που στα μάτια του συμπύκνωνε ένα μείγμα ευαισθησίας και συμπόνιας προς τους απλούς ανθρώπους με μία έμφυτη οξυδέρκεια και ικανότητα για την επίλυση των προβλημάτων τους. Ήταν άνθρωπος ήρεμος, πράος, καλοκάγαθος. Ποτέ δεν άφηνε τις πολιτικές διαφορές να εξελιχθούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Κατάφερνε οι ιδέες και τα πιστεύω του να εντάσσονται στην κοινωνική ηθική και να γίνονται εργαλείο εφαρμογής κανόνων για μια διαφορετική κοινωνία που θα κυριαρχεί η δικαιοσύνη, η ισότητα και η αλληλεγγύη.
Έπαιρνε δύναμη από τους ανθρώπους και την ανταπέδιδε με αγάπη. Έκλεβε λάμψη από τη Ματίνα που πλούτιζε το χαμόγελό του. Έπαιρνε δύναμη από την αγάπη της Μελίνας και του Κωσταντίνου και μοίραζε τη δική του αγάπη με πάθος σ’ όλη την οικογένειά του. Είναι σίγουρο ότι θα τους λείψει αφάνταστα αλλά από τον παράδεισο θα τους καμαρώνει με περηφάνεια.
Κοιτώντας ψηλά στον ουρανό σύντροφε θα νιώθουμε την ψυχή σου να παίζει με τα σύννεφα.
Κοιτώντας την γαλάζια θάλασσα θα βλέπουμε την καρδιά σου να τραγουδάει από το ιστιοπλοϊκό σου στα κύματα.
Κοιτώντας δίπλα μας θα βλέπουμε το χαμόγελό σου, θα ακούμε τη φωνή σου τόσο δυνατά σαν να είναι μέσα από ντουντούκα, όπως τότε στις πορείες που σου άρεσε να την χρησιμοποιείς.
Αγαπημένε μας σύντροφε δεν μπορώ να βρω λόγια να σε αποχαιρετήσω, γιατί δε νιώθω ότι θα σε αποχαιρετήσω. Θα σε νοιώθουμε πάντα κοντά μας. Θέλω να σε διαβεβαιώσω μόνο ότι παίρνεις μαζί σου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μας. Εξάλλου, η υπέροχη γυναίκα σου η Ματίνα και τα εξαιρετικά παιδιά σου, η Μελίνα και ο Κωσταντίνος, θα μας θυμίζουν συνεχώς τον Νεκτάριο μας.
Δημήτρης Γάκης
Πρώην βουλευτής
Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού
“Στο πεδίο της πολιτικής, συγκρουστήκαμε και μάλιστα σφοδρά κάποιες φορές.
Στη ζωή αυτή όμως, δεν είναι το παν, ούτε είναι όλα πολιτική. Γι’ αυτό και με βαθειά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα τον εν ενεργεία συνάδελφο βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό.
Ο Νεκτάριος έδωσε με καρτερία και αξιοπρέπεια μια άνιση μάχη για την ζωή του και φεύγει νωρίς από τον κόσμο αυτόν, έχοντας όμως αφήσει για πάντα το δικό του αποτύπωμα στα νησιά μας, τα οποία αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει..
Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ
πρώην βουλευτής
Δωδεκανήσου

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ
Αποχαιρετούμε με έντονη συγκίνηση και μεγάλη θλίψη τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, τον πρώην Βουλευτή μας, Νεκτάριο Σαντορινιό.
Έναν άνθρωπο που απέδειξε με το ήθος και την στάση του ότι ακόμα και σε σύντομη σε διάρκεια ζωή, μπορείς να κερδίσεις επάξια την αναγνώριση και να αφήσεις το στίγμα σου στην πολιτική ζωή του τόπου.
Μέχρι το τέλος φρόντισε να μας υπενθυμίζει με το παράδειγμά του ότι ακόμα και αν η μάχη είναι άνιση, ο αγώνας πρέπει να συνεχίζεται με συνέπεια και με προσήλωση στο όραμα.
Σε διαρκή επικοινωνία με την διοίκηση της Ένωσής μας, ήταν πάντα εκεί! Διαθέσιμος και πρόθυμος, προωθώντας θέσεις και αιτήματα που υποστήριζαν την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.
Καλό Ταξίδι Νεκτάριε!
Για την Ένωση
Ξενοδόχων Ρόδου
Ο πρόεδρος
Εμμανουήλ Γ. Μαρκόπουλος

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ι.Σ.Ρ.  στον αείμνηστο  Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό
Αποχαιρετούμε σήμερα τον άξιο βουλευτή του τόπου μας, τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, ένα φίλο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και των ιατρών, τον Νεκτάριο Σαντορινιό.
Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τον τόπο του με αφοσίωση και πραότητα. Ασχολήθηκε μέχρι τέλους, στην σύντομη ζωή του, με τον μεγάλο του έρωτα, την πολιτική. Ξεκινώντας από πρόεδρος του 15μελούς στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, κατέκτησε τα βουλευτικά έδρανα και τον υπουργικό θώκο, διότι είχε ευρεία αποδοχή από τους πολίτες των νησιών μας.
Ήταν ο ενεργός πολίτης που συμμετείχε κατά προαίρεση στις αποφάσεις της πόλης του, τόσο με την ευρύτερη έννοια του βουλεύεσθαι και κρίνειν, όσο και με τη στενότερη έννοια της άσκησης εξουσίας.
Διακρίθηκε στην πολιτική του διαδρομή για το αίσθημα ευθύνης και το ήθος του, προσπαθώντας να διασφαλίσει στα νησιά μας την ευμάρεια, την πρόοδο και την ειρήνη.
Καλό ταξίδι Νεκτάριε.
Για τον Ιατρικό
Σύλλογο Ρόδου
Ο πρόεδρος
Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ
Σύντροφε Νεκτάριε, Ακούω και διαβάζω ό,τι λένε και γράφουν ΟΛΟΙ για σένα. Θα προτιμούσα να ήσουν εδώ. Θρήνος και μόνο θρήνος τα συναισθήματά μας τούτη την ώρα. Έφυγες νωρίς. Δεν προφτάσαμε να προχωρήσουμε όσα σχεδιάζαμε. Τον θρήνο κάνουμε υπόσχεση. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Ηλίας Καματερός αρχιτέκτονας τ. βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ)  Δωδεκανήσου

Συλλυπητήριο μήνυμα  Στάθη Κουσουρνά
Με θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του φίλου και συνεργάτη Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Νεκτάριος ασχολήθηκε με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια. Προοδευτικός, διεκδικητικός έδωσε μάχες με απίστευτη γενναιότητα μέχρι το τέλος και κέρδισε πολλά.  Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του άψογα στο Δήμο Ρόδου. Η συμβολή του από τη θέση του διευθυντή Προγραμματισμού στην υλοποίηση έργων ήταν καθοριστική. Τιμήθηκε από τους Δωδεκανήσιους που τον εξέλεγαν συνεχώς βουλευτή από το 2012. Οι νησιώτες θα του είναι ευγνώμονες για την καθιέρωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νησιωτικές πολιτικές. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα παιδιά του. Επίσης συλλυπητήρια στη μεγάλη πολιτική του οικογένεια, στο ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι το ήθος και η αγωνιστικότητά του να βρουν συνεχιστές.

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Ε.Κ.Ρ για το  θάνατο του  Νεκτάριου Σαντορινιού

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Νεκτάριος δεν ήταν απλά βουλευτής. Ήταν ένας φίλος, ένας Δωδεκανήσιος ο οποίας δεν σταματούσε ποτέ να αγωνίζεται για τα προβλήματα του τόπου μας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου αποχαιρετά σήμερα έναν άνθρωπο, ο οποίος αναδείκνυε τα προβλήματά μας και η φωνή του γινόταν φωνή των εργαζομένων για να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα τα οποία φρόντιζε να είναι ενήμερος με τακτές επισκέψεις στο Ε.Κ.Ρ. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για αυτή την μεγάλη απώλεια που βιώνουν.
Εμείς θα τον έχουμε πάντα στη μνήμη μας χαραγμένο σαν ένα δικό μας άνθρωπο που τίμησε με ήθος, συνέπεια και ακεραιότητα την ψήφο των Δωδεκανησίων που επέλεξαν όλα αυτά τα χρόνια να είναι βουλευτής.
Καλό ταξίδι Νεκτάριε… Αιωνία σου η μνήμη…
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου, Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου και Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, με το άκουσμά της θλιβερής είδησης του πρόωρου και ξαφνικού χαμού του βουλευτή Δωδεκανήσου και τέως υπουργού, Νεκτάριου Σαντορινιού, θέλουν να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην σύζυγό, τα παιδιά και την οικογένειά του.  Κατόπιν επιθυμίας της οικογενείας, αντί στεφάνου θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ‘’ Φλόγα ‘’ .-
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης Εμμανουήλ  Ο πρόεδρος  Τολόζης Πέτρος Ο πρόεδρος Ζάχαρης Κων/νος Ο πρόεδρος Χατζηκυριάκος Ιωάννης  Ο πρόεδρος Αντωνόπουλος  Νικόλαος

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΩΔ/ΣΟΥ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ για το θάνατο του ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ
Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδεκανήσου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2023, μετά το θλιβερό άκουσμα του θανάτου του αγαπημένου μας Νεκτάριου Σαντορινιού, εξαίρετου συναδέλφου, ενεργού και εκλεγμένου μέλους στο Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου, καθώς και αντιπροσώπου στην ΠΟ. ΕΜΔΥΔΑΣ, βουλευτού Δωδεκανήσου και πρώην υφυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
• Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
• Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα.
• Να κατατεθεί χρηματικό ποσό σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του.
Για το Δ.Σ. Η πρόεδρος Μίκα Μιχαλάκη Αρχιτέκτων μηχανικός Ο γενικός γραμματέας Φιλήμων Φραντζής Μηχανολόγος μηχανικός

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου
«Απέραντη θλίψη και συντριβή για την απώλεια του συντρόφου μας Νεκτάριου Σαντορινιού»
Η Ν.Ε Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται σήμερα με βαθιά θλίψη, μπροστά σε μια τελεσίδικη απουσία. Ο βουλευτής μας Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι. Η απώλεια του μας συντρίβει καθώς συνοδεύεται από περηφάνια γι’ αυτό που υπήρξε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην πορεία και στην πολιτική του διαδρομή.
Ένας αγωνιστής συνεπής στις ιδέες της αριστεράς, ένας μαχητικός βουλευτής για τον τόπο του, ένας αξιοπρεπής άνθρωπος με βαθιά ευαισθησία και ενσυναίσθηση.
Η οξυδέρκεια και η αντίληψήτου, η ουσιαστική του γνώση για τα προβλήματα της περιοχής, το όραμα του, έδωσαν αποτελέσματα που αποτελούν για όλους μια σημαντική παρακαταθήκη.
Σήμερα, μια μέρα βαθιάς οδύνης, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του, και συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με την υπόσχεση ότι θα κρατήσουμε το όραμα του ζωντανό και τον ίδιο παρόντα στους αγώνες που ακολουθούν.
Είναι η δική μας υποχρέωση απέναντι στον σύντροφο, τον φίλο, τον αγωνιστή Νεκτάριο Σαντορινιό.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ  ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ  ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ
«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντα ένας συνεπής μαχητής με έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον για τη ναυτιλία και τους νησιώτες μας.
Υπήρξε για μένα ένας καλός φίλος και έντιμος συνομιλητής, καθώς όντας και οι δυο μας νησιώτες μοιραζόμασταν κοινές παραστάσεις και κοινές εμπειρίες.
Η είδηση της απώλειάς του με γέμισε θλίψη.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ  ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ
Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή και τέως υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού.
Με τον Νεκτάριο μας συνέδεε μακροχρόνια φιλία από τότε που είμασταν συνάδελφοι στον Δήμο Ρόδου, η οποία συνεχίστηκε με την συνεργασία μας στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τόσο η Η.Ν. Κάσος όσο και η Κάρπαθος.
Ενας έντιμος και αποτελεσματικός πολιτικός, που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του τόσο ως βουλευτής όσο και ως υπουργός, ένας αγωνιστής ο οποίος μαχόταν κυριολεκτικά μέχρι τέλους για την πρόοδο των νησιών μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο του Σωματείου  Ξεν/λων Ρόδου
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του βουλευτή του ΣΥΡΥΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Για την διοίκηση
Ο πρόεδρος
Θανάσης Σταμούλης
Ο γεν. γραμματέας
Γιώργος Καντής

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Αιγαίου εκφράζει την οδύνη του για την αδόκητη απώλεια του π. αν. υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συνεργάτη μας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Ν. Π., Νεκτάριου Σαντορινιού.
Εκ μέρους των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Το Δ.Σ. αποφάσισε αντί στεφάνου το ποσό να δοθεί στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κελαϊδίτης
Ο γενικός γραμματέας
Νικόλαος Χατζηγιαννάκης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΑΙΩΝ Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων «Ο Πανορμίτης» μετά την αναγγελία της θλιβερής είδησης του αιφνίδιου θανάτου του συμπατριώτη μας, Νεκτάριου Σαντορινιού, βουλευτή Δωδεκανήσου και τέως υπουργού, συνήλθε εκτάκτως τη 13η Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα κι αποφάσισε τα παρακάτω: 1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του, 2. Να δημοσιευθεί το παρόν στον ηλεκτρονικό τύπο και στην εφημερίδα «Το Συμαϊκό Βήμα». Η στήριξή του και η προσφορά του στη δημόσια ζωή των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της Σύμης έχουν εξασφαλίσει την υστεροφημία στους συντοπίτες του και αποτελούν παρακαταθήκη που χρειάζεται να διαφυλαχθεί στο μέλλον.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως περιφερειακός σύμβουλος του Νοτίου Αιγαίου και επιτελικό στέλεχος του Δήμου Ρόδου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, το πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο, και ότι εργάστηκε με ήθος και ανιδιοτέλεια, προασπίζοντας πάντοτε δυναμικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα του νομού και των Ροδιτών,
Ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
1) Να εκφραστούν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
2) Να παραστεί αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
3) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΙΧΑΗΛ Β. ΣΟΚΟΡΕΛΟΣ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου