Ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις που θα επιτρέψουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό να επαναλειτουργήσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 15/01/2021 συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που έχει συστήσει η Κυβέρνηση ώστε να προτείνει τα επόμενα μέτρα όσον αφορά στην λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, στην λειτουργία της εστίασης, στην λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κλπ.
Περιμένουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις για τον αθλητισμό, ο οποίος ως τώρα δεν φαίνεται να απασχολεί στο ελάχιστο την κυβέρνηση.
Ο επαγγελματικός αθλητισμός (Super League 1 ποδοσφαίρου και Α1 μπάσκετ) έμεινε αλώβητος στην δεύτερη περίοδο καραντίνας, ενώ ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το σύνολο των ατομικών αθλημάτων έχει μπει σε “χειμερία νάρκη” με αμέτρητες αρνητικές συνέπειες.
Καλούμε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στους τομείς που θεωρεί σημαντικούς και τον αθλητισμό!
Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει την βαρύτητα που αναλογεί στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες θωράκισης της υγείας και θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στα μέτρα πρόληψης.
Η πρότασή μας είναι να επιτραπεί άμεσα η λειτουργία των ανοιχτών χώρων άθλησης και τα σταδιακά μέτρα να ακολουθούν αυτά της παιδείας, δηλαδή εφόσον λειτουργούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία να επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες νηπίων και η άθληση των ακαδημιών των συγκεκριμένων ηλικιών δημοτικού κοκ.
Τέλος, να δοθεί ΑΜΕΣΑ η άδεια χρήσης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων όλων των Εθνικών Προεθνικών μας Ομάδων όλων των αθλημάτων και των κλιμακίων σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ομοσπονδίες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ