Αθλητικά

Ορόσημο για την ΕΠΣΔ η 14η Φεβρουαρίου

Ολοένα και πιο ασφυκτικά γίνονται τα περιθώρια για να επανεκκινήσει η τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδος με τρόπο, που θα επιτρέψει την έγκαιρη ολοκλήρωσή της χωρίς να βρεθούν στα σωματεία ενώπιον μεγάλων, ίσως και δυσεπίλυτων, προβλημάτων.
Το παρατεταμένο lockdown στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε συνδυασμό με την απουσία ενδείξεων που θα μπορούσαν να πείσουν για τη διάθεση της πολιτείας να προετοιμάσει ένα πλάνο για την επόμενη μέρα, επιτρέποντας στην ΕΠΟ και στις Ενώσεις να αρχίσουν να καταστρώνουν τα δικά τους σενάρια δράσης, είναι λογικό να έχει δημιουργήσει κλίμα απόλυτης ανασφάλειας και απαισιοδοξίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι παράγοντες της ΕΠΣΔ προσδιορίζουν ως ημερομηνία ορόσημο, προκειμένου να «σωθεί» η φετινή σεζόν, τη 14η Φεβρουαρίου.
Αν μέχρι τότε καταστεί δυνατόν να βγουν από τον «πάγο» οι τοπικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, η αγωνιστική περίοδος 2020-2021 θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί- έστω κι αν αναγνωρίζεται πως θα υπάρξουν λογικές δυσκολίες- στο τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, μέσα από την αυστηρή τήρηση του προγράμματος και τον ορισμό μίας εμβόλιμης αγωνιστικής τον μήνα.
Αντίθετα, αν το lockdown παραταθεί, η ΕΠΣΔ, όπως και τα σωματεία, θα βρεθούν μπροστά σε μία δύσκολα διαχειρίσιμη πραγματικότητα, καθώς πέραν όλων των άλλων, ουδείς μπορεί να λησμονεί πως ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού και τον Ιούνιο (η αγωνιστική περίοδος εκπνέει στο τέλος του έκτου μήνα του χρόνου), δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τις ομάδες τους.
Εξυπακούεται, πως μίας απόφασης για την επανεκκίνηση της σεζόν θα προηγηθεί μία αντίστοιχη για την επανέναρξη των προπονήσεων και με δεδομένο πως το διάστημα αγωνιστικής απραξίας είναι ήδη μεγάλο, οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο έως τρεις εβδομάδες προετοιμασίας.
Ως εκ τούτου και προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αισιόδοξο σενάριο των ανθρώπων της ΕΠΣΔ, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα γήπεδα το αργότερο στο τέλος Ιανουαρίου.
Αν συμβεί αυτό, η Ένωση αναμένεται να εμφανιστεί καθ’ όλα έτοιμη να δρομολογήσει τη συνέχεια, με τους παράγοντές της να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως σε κάθε άλλη περίπτωση, το πλαίσιο αναφορικά με το μέλλον της σεζόν θα το καθορίσουν η πολιτεία και η ΕΠΟ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου