Τοπικές Ειδήσεις

To ΓΛ Αφάντου επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Ρόδου

Αντιπροσωπεία είκοσι μαθητών/τριών του Γενικού Λυκείου Αφάντου επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Ρόδου στις 23 Δεκεμβρίου 2019 μετά το πέρας της Θείας Κοινωνίας των μαθητών μας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Η Έννοια του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης στη Σχολική Κοινότητα». Στόχος ήταν οι μαθητές μας να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή πρόνοιας και να μοιραστούν όμορφα συναισθήματα και εμπειρίες. Συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της δομής και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα θέματα της παιδικής μέριμνας. Επιπρόσθετα στα παιδιά προσφέρθηκαν δώρα που αγοράστηκαν από χρήματα που προσέφερε εθελοντικά το σύνολο της μαθητικής μας κοινότητας και χρήματα που συλλέχθηκαν μετά από τα κάλαντα που είπε ομάδα μαθητών/τριών μας στην τοπική κοινότητα Αφάντου. Συνολικά αγοράστηκαν παιχνίδια αξίας 530 euro. Τα παιδιά στα κάλαντα συνόδεψε ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτρης Γεωργιλάς, ενώ κατά την επίσκεψή τους στο ίδρυμα η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα.

Επίσης οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση Make-A-Wish για δεύτερη συνεχή χρονιά όπου μοιραστήκαμε 250 αστέρια ευχών με το σύνθημα «Μοιράσου τη θεραπευτική δύναμη μιας ευχής». Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το Make-A-Wish, έγραψαν τις δικές τους ευχές για τα άρρωστα παιδιά και στόλισαν το δέντρο του Make-A-Wish στο σχολείο μας. Με αυτό τον τρόπο ενισχύσαμε το πρόγραμμα με το ποσό των 500 euro. Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. https://makeawish.gr/

Τις δράσεις αυτές στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη του Γενικού Λυκείου Αφάντου συντόνισε και υλοποίησε σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα καθηγήτρια Βιολογίας της Σχολικής Μονάδας.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια υπήρξε ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας κ. Βενέτιος Θωμίδης καθώς επίσης το σύνολο των εκπαιδευτικών της Σχολικής Μονάδας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου