Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

Στις 12:00 σήμερα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira SA στην Κω, που βγάζει σε πλειστηριασμό η Deloitte, ως ειδικός εκκαθαριστής. Η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 10:00. Οι τρεις μονάδες της “Λακιτίρα” Ανώνυμος Εταιρεία – Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις” έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 106.

Πρόκειται για το τετράστερο “Lakitira Resort and Village”, το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο “Lakitira Suites” και το πέντε αστέρων “Helona Resort”, στην περιοχή Καρδάμαινα, συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών. Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται ως “πακέτο” και χωρίς υποχρεώσεις, ενώ όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Οι πληροφορίες θέλουν το ενδιαφέρον για τις τρεις μονάδες να είναι μεγάλο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προφορές φέρεται να έχουν καταθέσει τόσο επιχειρηματίες από την ξενοδοχειακή αγορά των Δωδεκανήσων, επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό, όπως επίσης και μεγάλος ξένος tour operator που ήδη δραστηριοποιείται στον ελληνικό τουριστικό χώρο.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως το γεγονός πως τα ξενοδοχεία τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, όπως επίσης και το ότι η Κως συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα (τον Ιούλιο θα ανοίξει το νέο ξενοδοχείο του tour operator Thomas Cook στο Μαρμάρι), ανέβασαν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το ύψος των ληξιπρόθεσμων δανείων της Lakitira, συμφερόντων της οικογένειας Ανδριόπουλου, υπολογίζεται σε περίπου 42 εκατ. ευρώ, ως επί το πλείστον προς τη Eurobank. Σύμφωνα με τα λογιστικά βιβλία της εταιρίας εμφανίζονται συμμετοχές σε λοιπές επιχειρήσεις συνολικής λογιστικής αξίας 1,4 εκατ. ευρώ περίπου και μακροπρόθεσμες απαιτήσεις κατά λοιπών επιχειρήσεων ύψους πέντε εκατ.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ