Ειδήσεις

Κεφαλογιάννη: “Μαρκάρισμα” στο αμερικανο – εβραϊκό λόμπι για την προσέλκυση τουριστών

Η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία ρεύματος επισκεπτών προς την Ελλάδα και το Ισραήλ, μέσω κοινών τουριστικών πακέτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τα προεδρεία της American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), της American Hellenic Institute (AHI) και της Conference of Presidents of the Major Jewish Organizations (CoP).
Πρόκειται για ελληνο-αμερικανικές και αμερικανο-εβραικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Με τις οργανώσεις αυτές η κυρία Κεφαλογιάννη έχει σταθερή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανοίξουν δίαυλοι με σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν τις κινήσεις τουριστών τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από το Ισραήλ
Στην Ελλάδα μόνο το α΄ εξάμηνο του 2013 ήλθαν 51.366 ισραηλινοί τουρίστες, με ποσοστό άυξησης 4,6% σε σχέση με το 2012. Η εκτίμηση είναι ότι οι αφίξεις από το Ισαρήλ ξεπέρασαν τους 150.000 το έτος αναδεικνύοντας τη χώρα της Μεσογείου σε μια από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες νέες αγορές του Ελληνικού τουρισμού.΄
Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε συζήτηση αναφορικά με τη δειωθεί ότι εξετάστηκε και η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης, μεταξύ των τριών χωρών (ΗΠΑ- Ελλάδος και Ισραήλ).
Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή και φιλόξενο προορισμό. Ανέλυσε στους συνομιλητές της το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό και επισήμανε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποσχέσεις της και προωθεί τις μεταρρυθμίσεις.
Πηγή:www.reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου