Ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ)”.

Υπενθυμίζτεια ότι ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε σήμερα σχετικά με το θέμα, ότι «η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να χρηματοδοτήσει το “Μακελειό” προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαίου. Η παροχή δημόσιου χρήματος σε μια φυλλάδα που βρίθει ακροδεξιών, ρατσιστικών και πολλές φορές ανοιχτά φιλοχουντικών απόψεων, είναι μια άκρως προκλητική ενέργεια. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για τη συγκεκριμένη απόφαση».

«Επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι “ξέχασαν” τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν,  ανακαλείται η απόφαση» δήλωσε ο  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ένα σχόλιο στο Ανακαλείται το πρόγραμμα ενίσχυσης κυκλοφορίας των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας

  1. Avatar Ο/Η George Hatzistavridis λέει:

    Μια μικρή χωρα σαν την Ελλάδα έχει περισσότερες εφημερίδες απο άλλες Ευρωπαϊκες χωρες. Μερικές απο αυτές ούτε ΅εφημεριδες΅ δεν μπορείς να τις πεις. κουρελόχαρτα ναι, εφημερίδα όχι. και αυτό γιατί αυτό το αμυαλο κρατος τους πληρωνει για να τις βγαλουν για να τις διαβάσουν 2 η το πολύ 3 πελάτες τους, Αν αυτό σημαίνει Δημοκρατια και ευγενή ανταγωνισμό, τοτε τι να πω. Αν το κράτος δεν τις επιχωρηγουσε δεν θα αντεχαν μια εβδομάδα αλλα βλέπεις είμαστε πλουσιο κρατος και μπορούμε να σπαταλούμε τα χρήματα του λαου σε κάτι κουρελόχαρτα που ούτε για ………δεν αξίζουν. Καιρος είναι να σοβαρευτούμε γιατί αυτό δεν σημαίνει Δημοκρατια αλλα σπαταλοκρατια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ