Εν αναμονή των εξετάσεων DNA σε όλα τα πειστήρια που συνέλεξαν αστυνομικοί, στοιχείων από επικοινωνίες που είχαν στα κινητά τους τηλέφωνα θύμα και θύτης και της εκθέσεως νεκροψίας – νεκροτομής αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων του θύματος τελούν οι Αρχές για την περαίωση της δικογραφίας, που σχηματίστηκε εις βάρος του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και χρήση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κάτοικου Εμπωνας, που κρίθηκε προχθές προσωρινά κρατούμενος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ολοκληρώθηκε ήδη η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 46χρονο και αρμοδίως κρίθηκε από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ότι ο κατηγορούμενος πληροί τα κριτήρια για εξάρτηση από ουσίες – ναρκωτικά, κυρίως οπιοειδή.
Ο δράστης του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος με θύμα τον Ι. Μ. του Β. 43 ετών, έγγαμο, κάτοικο Κρητηνίας, που ομολόγησε τις πράξεις του επικαλείται, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», βρασμό ψυχικής ορμής και μειωμένη ικανότητα για καταλογισμό εξαιτίας της εξάρτησης του και των στερητικών του συνδρόμων.
Εξεταζόμενος προφορικά από την κ. Ανακρίτρια πέραν των όσων εξέθεσε στο απολογητικό του υπόμνημα, υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος από την ηρωίνη τον τελευταίο χρόνο μετά τον χωρισμό του. Ισχυρίστηκε ότι τον μύησε στην ηρωίνη ένας πελάτης της καντίνας του από την Αθήνα.
Υποστήριξε ότι με το θύμα ήταν φίλοι από 20ετία και του πουλούσε διάφορα παραδοσιακά είδη και ότι ο τελευταίος όταν διαγνώσθηκε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας ξέφυγε.
Διατείνεται ότι τον προμήθευε με 2-3 γραμμάρια ηρωίνης καθημερινά και ότι δεν του όφειλε 450 ευρώ αλλά 150 ευρώ και μάλιστα σε κοινό τους φίλο από την αγορά μελιού.
Του είχε δώσει, όπως είπε, 150 ευρώ για αγορά ηρωίνης και τον προμήθευσε με 200 ml ενώ έπρεπε να του δώσει 2.800 ακόμη και αρνήθηκε να το κάνει.
Είπε ότι είχε πάει με το ποδήλατό του στο ραντεβού με την καραμπίνα γιατί θα έστηνε καρτέρι για μπεκάτσες.
Είπε ακόμη ότι οι ποσότητες που του έδινε μύριζαν τελευταία βενζίνη και ήταν νοθευμένες και ότι όταν αρνήθηκε να του δώσει την ποσότητα που είχε πληρώσει του έριξε μια ντουφεκιά από το μισάνοιχτο τζάμι του αυτοκινήτου για να τον σταματήσει διότι ήθελε να φύγει και άνοιξε ακολούθως την πόρτα από την πλευρά του οδηγού και πυροβόλησε άλλες τρεις φορές στο πρόσωπο και στο λαιμό.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Φώτης Χατζηδιάκος και Δήμος Μουτάφης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ