ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΘΕΑ: Παραλογισμός ένας αποτελεσματικός οργανισμός να αποδομείται

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κεθεα
«Όλα βρί­σκο­νται στον αέρα, απο­φά­σεις δεν μπο­ρούν να παρ­θούν, οι εξου­σιο­δο­τή­σεις για πλη­ρω­μές λή­γουν με­θαύ­ριο Πα­ρα­σκευή. Από Δευ­τέ­ρα, όπως φαί­νε­ται δε θα πλη­ρω­θεί κα­νείς, ούτε οι προ­μη­θευ­τές. Άμεσα δη­μιουρ­γεί­ται θέμα και σε όσους κά­νουν ήδη θε­ρα­πεία», ανέ­φε­ρε κατά τη διάρ­κεια συ­νέ­ντευ­ξης τύπου σχε­τι­κά με τις εξε­λί­ξεις στο ΚΕΘΕΑ, ο πρό­ε­δρος του συλ­λό­γου ερ­γα­ζο­μέ­νων, Δη­μή­της Κο­λο­κά­θης.

Ο κ. Κο­λο­κά­θης κα­τη­γό­ρη­σε το νέο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο ότι «δε διοι­κεί, δεν ασχο­λεί­ται σε τί­πο­τα με την τρέ­χου­σα λει­τουρ­γία του ορ­γα­νι­σμού. Δεν εν­δια­φέ­ρε­ται να μάθει για τις μο­νά­δες. Στό­χος του είναι να μα­ζέ­ψει οτι­δή­πο­τε στοι­χεία μπο­ρεί για να δι­καιο­λο­γή­σει την Πράξη Νο­μο­θε­τι­κού Πε­ριε­χο­μέ­νου».

Πα­ράλ­λη­λα, για «από­λυ­το πα­ρα­λο­γι­σμό» έκανε λόγο ο πρώην πρό­ε­δρος του ΚΕΘΕΑ, Γε­ρά­σι­μος Νο­τα­ράς, όταν ένας «επι­τυ­χη­μέ­νος και απο­τε­λε­σμα­τι­κός ορ­γα­νι­σμός ανα­τρέ­πε­ται και απο­δο­μεί­ται».

Ανα­φε­ρό­με­νος στις συ­να­ντή­σεις, που είχε με τον υπουρ­γό Υγεί­ας, πε­ριέ­γρα­ψε πως, ούτε ο κ. Κι­κί­λιας, ούτε οι σύμ­βου­λοί του γνώ­ρι­ζαν για το μέχρι τώρα έργο του ΚΕΘΕΑ. Όταν ο κ. Νο­τα­ράς τον ρώ­τη­σε «έχετε δείγ­μα­τα μη χρη­στής δια­χεί­ρι­σης», ο υπουρ­γός απά­ντη­σε «όχι, αλλά θα βρού­με».

Ο αντιει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου και πρώην πρό­ε­δρος του ΚΕΘΕΑ Βα­σί­λης Μαρ­κής, τό­νι­σε ότι είναι «απα­ρά­δε­κτο να απα­ξιώ­νε­ται το έργο του ΚΕΘΕΑ και ότι δεν υπήρ­χε κα­νέ­νας κομ­μα­τι­σμός στη λει­τουρ­γία του ορ­γα­νι­σμού».

Σύμ­φω­να με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ομι­λη­τές εκτί­μη­σαν, ότι η Πράξη Νο­μο­θε­τι­κού Πε­ριε­χο­μέ­νου επι­λέ­χθη­κε ως γρή­γο­ρη λύση, μόνο και μόνο για να απο­φευ­χθεί η εκλο­γή του νέου διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου με τη συμ­με­το­χή της πρώην ει­σαγ­γε­λέ­ως του Αρεί­ου Πάγου, Ξἐνης Δη­μη­τρί­ου, «που δεν ήταν αρε­στή από τη Νέα Δη­μο­κρα­τία», όπως είπε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο Γε­ρά­σι­μος Νο­τα­ράς. Πε­ριέ­γρα­ψε, δε, πως η κ. Δη­μη­τρί­ου επί δε­κα­πέ­ντε χρό­νια στή­ρι­ζε τον ορ­γα­νι­σμό, ενώ ορ­γά­νω­σε ενη­με­ρώ­σεις για δι­κα­στές και ει­σαγ­γε­λείς σε όλη την Ελ­λά­δα σχε­τι­κά με την σωστή αντι­με­τώ­πι­ση των εξαρ­τη­μέ­νων ατό­μων.

«Από όλη την Ελ­λά­δα λαμ­βά­νου­με ψη­φί­σμα­τα συ­μπα­ρά­στα­σης, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ένω­σης Πε­ρι­φε­ρειών, πράγ­μα που απο­δει­κνύ­ει την κα­θο­λι­κή απο­δο­χή της κοι­νω­νί­ας προς το ΚΕΘΕΑ. Η κυ­βέρ­νη­ση θέλει να ανα­τρέ­ψει αυτό που συμ­βαί­νει και βα­φτί­ζει το κρέας ψάρι, με μισές αλή­θειες και δια­στρε­βλω­μέ­νες ιστο­ρί­ες», είπε ο Θωμάς Νάνος, τα­μί­ας του ΔΣ του Συλ­λό­γου Οι­κο­γέ­νειας ΚΕΘΕΑ Διά­βα­ση

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.