ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουρουμπλής: Έρχονται 260 προσλήψεις στα νησιά και τις περιφέρειες του Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Πε­ρί­που 260 προ­σλή­ψεις ανα­μέ­νε­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν σε νη­σιω­τι­κούς Δή­μους και τις πε­ρι­φέ­ρειες Νο­τί­ου και Βο­ρεί­ου Αι­γαί­ου, σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γού Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής Π. Κου­ρου­μπλή.

Ει­δι­κό­τε­ρα, ο κ. Κου­ρου­μπλής ανέ­φε­ρε στο ετή­σιο τα­κτι­κό συ­νέ­δριο της ΠΕΔ Ν. Αι­γαί­ου ότι «H κυ­βέρ­νη­ση προ­ω­θεί 200 προ­σλή­ψεις στους νη­σιω­τι­κούς δή­μους και άλλες 60 στις δύο πε­ρι­φέ­ρειες, Νο­τί­ου και Βο­ρεί­ου Αι­γαί­ου, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στούν άμεσα οι ελ­λεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό.

Προ­κει­μέ­νου να ενι­σχυ­θούν οι λει­τουρ­γι­κές δα­πά­νες των δήμων φέτος, μετά από ανα­κα­τα­νο­μή των Κε­ντρι­κών Αυ­το­τε­λών Πόρων των δήμων, απο­δό­θη­καν στους μι­κρούς δή­μους και ορει­νούς δή­μους επι­πλέ­ον 20 εκ. ευρώ, ενώ έχει ήδη απο­φα­σι­στεί να τους απο­δο­θούν πόροι και από τα έσοδα των αρ­χαιο­λο­γι­κών χώρων».

«Στις προ­τε­ραιό­τη­τες του υπουρ­γεί­ου είναι να ενι­σχυ­θεί η ναυ­τι­κή εκ­παί­δευ­ση στη χώρα μας, με την ίδρυ­ση αντί­στοι­χου τμή­μα­τος στο Πα­νε­πι­στή­μιο Αι­γαί­ου, προ­κει­μέ­νου η Ελ­λά­δα, μια κα­τε­ξο­χήν ναυ­τι­κή χώρα, να έτοι­μη να αντα­πο­κρι­θεί στη ζή­τη­ση της αγο­ράς ερ­γα­σί­ας, που σύμ­φω­να με με­λέ­τες υπο­λο­γί­ζε­ται ότι τα επό­με­να χρό­νια θα ανοί­ξουν πάνω από 140.000 θέ­σεις πα­γκο­σμί­ως», συ­μπλή­ρω­σε.

enikonomia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.