Ειδήσεις

ΕΒΕΔ: Γέφυρες στενότερης επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Γέφυρες στενότερης επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, επιχειρούν να ρίξουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Διδύμων , ο Δήμος Διδύμων και η Περιφέρεια Αϊβαλή της Τουρκίας.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως 9 Νοεμβρίου , στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Διδύμων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος Γιαλλίζης Στέργιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ο Δήμαρχος Διδύμων έθεσαν τις βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία των τριών φορέων που εκπροσωπούν.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επιχειρηματική αποστολή(28 ατόμων) στα Δίδυμα προκειμένου να πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις, καθώς και η συνεργασίας των δύο επιμελητηρίων.

Τομείς στους οποίους μπορούν να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων – μελών των δύο επιμελητηρίων, είναι μεταξύ άλλων: ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος λόγω της μεγάλης ανοικοδόμησης στη γείτονα χώρα, γνωρίζει έντονη άνθηση, των τροφίμων, των ενδυμάτων αλλά και των επίπλων, και βεβαίως η συνεργασία στον τομέα Τουρισμός με απώτερο σκοπό της επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον χειμώνα με μαθητικό, ιστορικό τουρισμό.
Επίσης η προσπάθεια για το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο τουριστικών προορισμών ( ΚΩ-ΔΙΔΥΜΩΝ) βρίσκεται σε τελικό στάδιο όπως ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος ΕΒΕΔ κύριος Σαράντης Δημήτριος.
Σημειώνεται ότι τα Δίδυμα της Τουρκίας υπάγονται στην περιφέρεια Αϊβαλή όπου αριθμοί περίπου τα 13 εκατ. Κατοίκους.
Οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας είναι μεγάλες.
Η Τουρκία, μία χώρα, περίπου 80 εκατ. κατοίκων, έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει σημαντικό αριθμό ελληνικών προϊόντων. Στο χέρι μας είναι να ενδυναμώσουμε τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι δεδομένο ότι η επιχειρηματικότητα δεν γνωρίζει σύνορα. Για την χώρα μας άλλωστε η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτελεί στοίχημα» τόνισε ο κύριος Γιαλλίζης και ο κύριος Σαράντης.
Από την πλευρά του Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Διδύμων αλλά και ο Δήμαρχος Διδύμων , δεσμεύτηκαν για έμπρακτη συνεργασία, ενώ αναφέρθηκαν στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις – μέλη των δύο επιμελητηρίων. «Είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των χωρών μας» σημείωσε ο κύριος Γιαλλίζης.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
1.ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΒΕΔ
2. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΒΕΔ
3. ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
4. ΣΑΡΑΓΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
5.ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
6. ΧΟΥΛΞΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
7. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΩ .
8.ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΩ
9. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΩ.
10. ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΩ.
11. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ < KOSTODAY >
12. ΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ < ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ και τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ > .
13. ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
14. ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ .
15. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΗΣ ( ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ)
16.ΤΡΟΙΚΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
17. ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου