Ειδήσεις

Πνέουν τα μένεα οι πολίτες για τον παροπλισμό των οχημάτων της αστυνομίας ελλείψει καυσίμων!

Aκρως αποκαλυπτική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην τοπική ΕΛΑΣ εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την κάλυψη των δαπανών σε καύσιμα των μηχανοκίνητων μέσων της αλλά και της υγειονομικής «βόμβας» που έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου είναι αναφορά, της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσαντίνο Τσουβαλά.
Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», χωρίς καύσιμα και συγκεκριμένα βενζίνη παραμένει από τις αρχές του Οκτωβρίου η μηχανοκίνητη δύναμή της Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών της ΔΙΑΣ. Τα οχήματα παραμένουν παροπλισμένα και κινούνται μόνο τα πετρελαιοκίνητα που εφοδιάζονται από το πρατήριο της 95 ΑΔΤΕ!!
Ηδη εξάλλου έχει κινήσει τις διαδικασίες για την επιχορήγηση της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, με πόρους ο Ταξίαρχος κ. Γ. Γεωργακάκος, αφού η πάγια προκαταβολή δεν συμπεριλάμβανε το κόστος των δεκάδων μεταγωγών που έγιναν το καλοκαίρι.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται τέτοιο πρόβλημα σε τέτοια έκταση στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ρόδου.
Εν πάση περιπτώσει στην αναφορά της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρονται τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η επικρατούσα κατάσταση στις αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας, είναι τραγική. Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου τις αναδείξαμε προσφάτως, με σχετικό έγγραφό μας, ενώ δεν άργησε η επιβεβαίωση των φόβων μας και η εμφάνιση μεταδιδόμενων μολυσματικών ασθενειών (σταφυλόκοκκος κ.α.).
Η υγειονομική “βόμβα”, έχει είδη εκραγεί και τα κρούσματα παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο, γεγονός που καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη, τόσο για τους κρατούμενους (άνδρες, γυναίκες, νήπια) που στοιβάζονται στο συγκεκριμένο χώρο, όσο και για τους Αστυνομικούς, που καλούνται να εκτελέσουν Υπηρεσία εκεί.
Επιπλέον, η εκτίμηση της διοίκησης ότι οι τοπικές Υπηρεσίες θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, της θερινής τουριστικής περιόδου, της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και τις σχεδόν καθημερινές μεταγωγές (πολύωρες ακτοπλοϊκές), με την υπερεργασία και την καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων των αστυνομικών, απέτυχε παταγωδώς.
Εκτός από όλα τα παραπάνω, το γεγονός που ήρθε να δώσει την χαριστική βολή και να εκμηδενίσει την επιχειρησιακή δυνατότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών, είναι ότι από την 01-10-2017 τα υπηρεσιακά οχήματα (αυτοκίνητα – δίκυκλα) δεν εφοδιάζονται πλέον με καύσιμα (βενζίνη), καθώς όλα τα οικονομικά αποθέματα της Μερικής Διαχείρισης της Διευθύνσεως έχουν εξαντληθεί, διατιθέμενα κατά κύριο λόγο για τις μεταγωγές Αλλοδαπών Κρατουμένων καθώς και για τις μετακινήσεις του προσωπικού, με αποτέλεσμα, κανένα πρατήριο καυσίμων να δέχεται πλέον να μας εφοδιάσει με καύσιμα, εάν δεν εξοφληθούν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι το 90% των υπηρεσιακών οχημάτων να είναι ακινητοποιημένα.
Θεωρούμε, ότι η σύγχρονη Αστυνομία που πιστεύουμε ότι έχουμε, δεν μπορεί να κινείται με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα (λεωφορεία κ.α.) ή πεζή για να επιλαμβάνεται στα καθημερινά περιστατικά, πιστεύοντας ότι έτσι θα καταπολεμήσουμε την εγκληματικότητα.

Κύριε Αρχηγέ
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση, στέκεται αρωγός στον πολίτη και στην κοινωνία, παρέχοντας το αναφαίρετο αγαθό της ασφάλειας, έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι και θέλει και μπορεί να αντιμετωπίσει το έγκλημα και την παραβατικότητα.
Επιβάλλεται λοιπόν, οι διοικητικές υπηρεσίες να μεριμνούν ώστε να του εξασφαλίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκτέλεση του έργου του, και όχι να το αφήνουν ξεκρέμαστο στερώντας του τα στοιχειώδη. Καταρρακώνοντας με τον τρόπο αυτό το ηθικό του, όταν αδυνατεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των πολιτών.
Για το Διοικητικό
Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ
Γεώργιος».

Θέση στο ίδιο ζήτημα πήρε χθες και ο πρόεδρος των Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου κ. Θέμης Καλαμάτας.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Το πρωτοφανές φαινόμενο του παροπλισμού όλων των βενζινοκίνητων οχημάτων όλων των Υπηρεσιών της Α’ Δωδεκανήσου στην νήσο Ρόδου ουδείς μπορεί να το δεχτεί.
Ούτε οι Διοικητές Υπηρεσιών, ούτε οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ρόδο ούτε η κοινωνία της Ρόδου που έχει ανάγκη όσο ποτέ την αστυνομία και τον Ελληνα Αστυνομικό.
Ζούμε μοναδικές στιγμές και αξιώνουμε άμεσα λύση επί του σοβαρότατου αυτού ζητήματος.
Τα περιπολικά μας τα έχουμε για τον πολίτη, για την ανάγκη του ανθρώπου που τα καλεί, για να περιπολούν στην περιοχή, για να ελέγχουν. Δεν τα έχουμε για τα γκαράζ των Υπηρεσιών μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου