Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο το παγκόσμιο συνέδριο για τον γαμήλιο τουρισμό!

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως επαγγελματική πλατφόρμα για τους γαμήλιους προορισμούς θα φιλοξενηθεί το 2020 στη Ρόδο. To Mitsis Alila Resort & Spa, κέρδισε το διαγωνισμό και θα είναι ο επίδημος οικοδεσπότης του 7ου ετήσιου συνεδρίου Destination Wedding Planners (DWP) που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Απριλίου 2020.
Στο Ultra all Inclusive 5* ξενοδοχείο του ομίλου Mitsis θα μετάσχουν πάνω από 500 ειδικοί στους πολυτελείς γάμους από περισσότερες από 70 χώρες, με στόχο να αναδείξουν τις τελευταίες τάσεις στη βιομηχανία των γάμων, τους κορυφαίους προορισμούς, τους χώρους διοργάνωσης, τους δημιουργικούς συνεργάτες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται, για έρθουν σε παφή και κυρίως για να συνεργαστούν μαζί τους (σχετικά έγραψε και χθες η «δ»).
Το πολυτελές και πολυβραβευμένο Mitsis Alila Resort & Spa, γνωστό για την ειδυλλιακή τοποθεσία, την εκπληκτική αρχιτεκτονική, τη διεθνή γαστρονομία και την απαράμιλλη αυθεντική φιλοξενία, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για γαμήλιες και άλλες εκδηλώσεις.
Για τη φιλοξενία των ειδικών στον κλάδο των γαμήλιων προορισμών το 2020, παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο γενικός διευθυντής του resort κ. Λευτέρης Τσουκαλάς μαζί με τον κ. Sidh διευθυντή της QNA International, διοργανώτριας αρχής του συνεδρίου DWP. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Κώστας Χρυσοχοΐδης, οι σύμβουλοι της νέας δημοτικής αρχής Κώστας Ταρασλιάς και Αλέξης Κολιάδης, ο Γ’ αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΕΞΡ Κώστας Μηνέττος, ο ειδικός εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΞΡ Άρης Σουλούνιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο διοργάνωσης γάμων. Χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Β. Υψηλάντης.
«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε το συνέδριο DWP στο Mitsis Alila Resort & Spa! Είναι μεγάλη τιμή που το ξενοδοχείο μας, χάρη στη μοναδική του τοποθεσία, στις εγκαταστάσεις, στο επίπεδο των υπηρεσιών και τη συνολική ατμόσφαιρα έχει επιλεγεί ως ο επίσημος διοργανωτής-συνεργάτης στο 7ο ετήσιο συνέδριο DWP τον ερχόμενο Απρίλιο. Υποσχόμαστε να φιλοξενήσουμε ένα πραγματικά μοναδικό και αξέχαστο συνέδριο γάμου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουκαλάς και συνέχισε λέγοντας:
«Τα πάντα μπορούν να οργανωθούν, εάν συνεργαστούμε με τους ανθρώπους κλειδιά της τοπικής κοινωνίας. Αυτό το συνέδριο δεν αφορά μόνο το ξενοδοχείο που θα το φιλοξενήσει. Αφορά τον προορισμό και αυτό που προσδοκούμε είναι οι συνεργασίες Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα επιτυχημένο παγκόσμιο συνέδριο Το γεγονός και μόνο ότι παίρνουμε τη σκυτάλη από το Dubai και το ξενοδοχείο Atlantis, σημαίνει ότι ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Τίποτε όμως δεν είναι ακατόρθωτο, εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί».
«Όλοι εμείς στο συνέδριο DWP είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Ελλάδα για το 7ο Ετήσιο Συνέδριο μετά την εναρκτήρια έκδοσή του που είχε φιλοξενηθεί και πάλι στη χώρα. Αυτή τη φορά έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίζουμε το Mitsis Alila Resort & Spa ως επίσημο συνεργάτη μας. Εργαζόμαστε συνεχώς για τη δημιουργία μίας μοναδικής εμπειρίας για όλους τους ειδικούς στο χώρο του γάμου παγκοσμίως που παίρνουν μέρος στο συνέδριο κάθε χρόνο και το οποίο πραγματοποιείται κάθε φορά σε ένα νέο προορισμό, για να αναζητήσουν τις τάσεις και να ενισχύσουν την ανάπτυξη της πολυτελούς βιομηχανίας των γαμήλιων προορισμών, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του συνεδρίου έγκειται στο διεθνές πελατολόγιο που προσελκύει, στις διεθνείς συνεργασίες, στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στην αξιοποίηση των ευκαιριών μάρκετινγκ. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας κορυφαίος προορισμός για τα ζευγάρια.
Η θετική ανταπόκριση που λαμβάνουμε σχετικά με την επιλογή του προορισμού είναι εντυπωσιακή και πραγματικά ανυπομονούμε να αναδείξουμε τα καλύτερα στοιχεία της βιομηχανίας γάμου, καθώς και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει ένα από κατά καλύτερα θέρετρα, η απόλυτη επιλογή μεταξύ των γαμήλιων προορισμών», είπε ο κ. Sidh, ο οποίος δήλωσε ότι μόνο ντόπιες και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στο χώρο διοργάνωσης γάμων θα εμπλακούν στο συνέδριο.

Κώστας Χρυσοχοΐδης
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού, κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου πλάνου προβολής και προώθησης τουρισμού που εφαρμόζει, στηρίζει έμπρακτα όλες εκείνες τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.
Ο γαμήλιος τουρισμός ειδικότερα, γνωρίζει μεγάλη άνθηση διεθνώς και αποτελεί ένα από τους βασικούς μας στόχους, καθώς ενισχύει τη μέση κατά κεφαλή δαπάνη και κατ’ επέκταση τις συνολικές ταξιδιωτικές δαπάνες και εισπράξεις. Όλο και περισσότερα ζευγάρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους. Η Ρόδος αν μη τι άλλο πληροί όλες τις προδιαγραφές ως ολιστικός τουριστικός προορισμός. Με συνεργασίες-κλειδιά μπορούμε να πετύχουμε το στόχο». Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι δεν φτάνει μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρέπει να συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή δίνει πρωταρχικό ρόλο στον τουρισμό και ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επιτυχία του συνεδρίου.
Κώστας Ταρασλιάς
Ο κ. Κώστας Ταρασλιάς, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος δήλωσε ότι: «Η νέα δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη προσανατολίζεται δυναμικά στην ενίσχυση του τουρισμού και όλων των παράλληλων και συναφών δραστηριοτήτων. Για να ξαναβρεί η Ρόδος την λάμψη της, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πρέπει να συνεργαστούμε. Το νησί μας, μπορεί να φιλοξενήσει ένα τόσο απαιτητικό συνέδριο, όχι μόνο επειδή διαθέτει εξειδικευμένους επαγγελματίες στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και επειδή πλέον υπάρχει η διάθεση από το Δήμο όπως επίσης και από την Περιφέρεια για συνεργασία και υποστήριξη κάθε τέτοιας πρωτοβουλίας. Είναι στο χέρι μας να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Με αφορμή λοιπόν το συγκεκριμένο συνέδριο μπορεί να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος και να πορευτούμε όλοι μαζί δυνατά».

Γιώργος Ματσίγκος
Στη διάσταση της “ποιότητας” επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος είπε ότι στον ξενοδοχειακό κλάδο οι προκλήσεις είναι πάντα πάρα πολλές και οι μάχες για την αντιμετώπισή τους καθημερινές.
«Η ποιότητα είναι πρωταρχικής σημασίας. Χωρίς ποιότητα δεν μπορείς να προχωρήσεις. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι πλέον όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η ποιότητα και η επιτυχία έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τον ανθρώπινο παράγοντα. Εκεί στοχεύουμε λοιπόν όπως και στην ειλικρινή συνεργασία φορέων και αρχών», είπε ο κ. Ματσίγκος ο οποίος σημείωσε ότι οι τέλεση γάμων βοηθά στην ανάπτυξη στενών δεσμών με τον προορισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου