Τοπικές Ειδήσεις

Πλήρης απραξία των κομμάτων στη Ρόδο

Σε… «περιδίνηση» φαίνεται ότι έχουν περιέλθει τα κόμματα στην περιοχή της Δωδεκανήσου, μετά τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που ολοκληρώθηκαν με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Μετά την καθιερωμένη… θερινή ραστώνη και τα αποτελέσματα όλων των αναμετρήσεων σε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Δήμους, Περιφέρειες και Εθνικό Κοινοβούλιο, τα κόμματα στα Δωδεκάνησα δεν λένε να ενεργοποιηθούν παρά το γεγονός που βρισκόμαστε στις αρχές Σεπτέμβρη.
Κι αυτό για μια σειρά από σοβαρούς λόγους. Αναλυτικότερα:
-Στο Κίνημα Αλλαγής, η Νομαρχιακή Επιτροπή παραμένει «ακέφαλη»! Μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών που έγιναν αιτία να υποβάλουν παραιτήσεις μερικά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, δεν υπάρχει απολύτως καμία εξέλιξη –τόσο κεντρικά, όσο και τοπικά. Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει το κόμμα, να είχαν επιλεγεί οι αντικαταστάτες των παραιτηθέντων για να στελεχώσουν τα κομματικά όργανα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κινητικότητα. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το αν θα πραγματοποιηθεί συνέδριο ή όχι σε κεντρικό επίπεδο για να εξετάσει το ενδεχόμενο εκλογών στα κομματικά όργανα. Σημειώνεται πως το θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, παραμένει ανοιχτό.
-Στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός πως διατήρησε τις δυνάμεις του στα Δωδεκάνησα, τα κομματικά όργανα δεν έχουν συνεδριάσει και δεν έχει γίνει καμία κομματική διαδικασία –ακόμη και μετά τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης! Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για εκλογή νέων κομματικών οργάνων με τις εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο να παραμείνουν άγνωστες.
-Στη Νέα Δημοκρατία αν και σημειώθηκαν πολλές νίκες σε τοπικό επίπεδο και μάλιστα με ιστορικά ποσοστά, κερδίζοντας όσους στήριξαν ανοιχτά (και με ‘χρίσματα) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Δήμο Ρόδου, εκλέγοντας τέσσερις βουλευτές για πρώτη φορά και έχοντας έναν υφυπουργό στο πλέον νευραλγικό υπουργείο Τουρισμού, τα κομματικά όργανα έχουν επαναπαυτεί στις… δάφνες τους. Αν και αυτές οι κατακτήσεις καταγράφονται μόνον φέτος μετά από ολόκληρες δεκαετίες, δεν καταγράφεται κινητικότητα σε εσωκομματικό επίπεδο. Ανοιχτό παραμένει και στη Ν.Δ. το ενδεχόμενο για πραγματοποίηση Συνεδρίου και εκλογές κομματικών οργάνων –με το νέο έτος.
Κατόπιν τούτων, εντύπωση προκαλεί το πώς τα κόμματα πορεύονται αυτή την κρίσιμη, πολιτικά, περίοδο στα Δωδεκάνησα. Μετά τις μεγάλες νίκες της Ν.Δ. και την επικράτησή της με αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, τα κόμματα οφείλουν να κάνουν «ταμείο» σύντομα για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και σε τοπικό επίπεδο, καθώς οι προκλήσεις και τα προβλήματα των νησιών είναι πολύ σοβαρά και χρήζουν παρεμβάσεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου