Ειδήσεις

«Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Έμπωνα»

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Έμπωνα, το οποίο διαθέτει και λυκειακές τάξεις, φέρνει στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η στελέχωση των σχολικών μονάδων με την έναρξη της σχολικής περιόδου απέχει πολύ από την ωραιοποιημένη εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Ειδικά για το Γυμνάσιο Έμπωνα, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχουν μόλις τέσσερις καθηγητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γεγονός που δεν συνιστά εικόνα ομαλότητας και απρόσκοπτης λειτουργίας του σχολείου.

Επισημαίνει ότι το Γυμνάσιο Έμπωνα είναι ένα σχολείο που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, τη σχολική περίοδο 2017-2018, οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών καλύφθηκαν δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων με αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό έργο.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση καθηγητών στο σχολείο και υπενθυμίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε επιχειρήσει να άρει το χαρακτηρισμό, ως δυσπρόσιτου, του συγκεκριμένου σχολείου.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης με καθηγητές του Γυμνασίου Έμπωνα στη Ρόδο»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η στελέχωση των σχολικών μονάδων με την έναρξη της σχολικής περιόδου δεν βρίσκεται στο ιδεατό σημείο που θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν.

Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών, όπως στην περίπτωση του Γυμνασίου Έμπωνα το οποίο διαθέτει και λυκειακές τάξεις.

Υπενθυμίζω ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε, αρχικά, να άρει τον χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Έμπωνα ως δυσπρόσιτου σχολείου.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένα σχολείο που, κάθε χρόνο, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, τη σχολική περίοδο 2017-2018, οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών καλύφθηκαν δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων με αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό έργο.

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, αφού στο Γυμνάσιο Έμπωνα υπάρχουν μόλις τέσσερις καθηγητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Είναι σαφές ότι με αυτές τις ελλείψεις δεν υπάρχει εικόνα ομαλότητας και απρόσκοπτης λειτουργίας του σχολείου και πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στελέχωσης του.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Έμπωνα που διαθέτει και λυκειακές τάξεις και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών θέσεων.

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου