Αθλητικά

Η συνάντηση της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. με τα σωματεία

Χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των περισσότερων ομάδων (όλα σχεδόν τα σωματεία είχαν εκπροσώπηση από τη Ρόδο, όπως επίσης ο Πανιώνιος από τη Λέρο και ο Φοίβος από την Κω), με την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. να παίρνει μία σειρά από αποφάσεις για τη νέα χρονιά. Το «παρών» έδωσαν οι Θεόφιλος Ξυπολιτάς (Γαλάζια Ακαδημία), Χάραλντ Σέγκρεν (Γ.Σ. Διαγόρας), Νίκος Μοσχοβάκος (Α.Ο. Κολοσσός), Σεραφείμ Θεοδοσίου (Καλλιθέα- Ελπίδα Πεταλούδων), Χρήστος Καλενδέρης (Γ.Α.Σ. Ιάλυσος), Νίκος Φραγκεσκάκης (Ροδίων Άθλησις), Γιώργος Σταυριανάκης (Αθλητική Ακαδημία), Γιάννης Μωραΐτης (Πανιώνιος Λέρου) και Νίκος Μιμερίνης (Φοίβος Κω).
Την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου εκπροσώπησαν η πρόεδρος Ανδριάνα Μπαφίτη, ο γενικός γραμματέας Κώστας Χαλκιόπουλος και το μέλος της διοργανώτριας αρχής Φιλήμονς Χατζηαντωνίου. Όπως είναι εύλογο ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους εκπροσώπους των σωματείων, με τον έφορο του Διαγόρα Χάραλντ Σέγκρεν να ρίχνει ευθύνες στην Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου για τη μείωση των σωματείων στη Ρόδο και την πρόεδρο Ανδριάνα Μπαφίτη να του απαντάει. Μάλιστα έγινε λόγος και για τα εργασιακά πρωταθλήματα, ωστόσο από τη στιγμή που τα ίδια τα σωματεία αποφασίζουν να δώσουν ελάχιστα παιχνίδια τη χρονιά, είναι λίγο- πολύ αναμενόμενο, οι αθλητές (μικρότεροι και μεγαλύτεροι) να επιλέγουν το εργασιακό, όπου παίζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα.
«ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»
Η πρόεδρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου Ανδριάνα Μπαφίτη, είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της συνάντησης: «Ευχαριστώ πολύ τους εκπροσώπους των σωματείων για την παρουσία τους στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. Φέτος θα έχουμε νέα σωματεία στο δυναμικό μας και κάποια άλλα που αποχώρησαν. Η προηγούμενη χρονιά παρουσίασε πολλά προβλήματα κυρίως λόγω της έλλειψης διατητών με παιχνίδια στο βόρειο συγκρότημα, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι φέτος να πάνε όλα καλά. Πέρσι αναβάλλονταν παιχνίδια γιατί ήταν δύσκολο ή αδύνατο για τους διαιτητές να μετακινηθούν στα νησιά. Έχουμε συζητήσει ήδη με τον πρόεδρο του Σ.Δ.Κ.Δ. Άρη Φάκαρο και έχουμε βρει τρόπο για να λυθεί το πρόβλημα. Εύχομαι σε όλα τα σωματεία να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά με πολλές επιτυχίες».
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΜΙΛΟ
Τα ροδίτικα σωματεία μέσω των εκπροσώπων τους, όπως και ο Νίκος Μιμερίνης από το Φοίβο Κω (μετέφερε και την άποψη του Ηρακλή 2000), δεν θέλουν να διεξαχθεί το φετινό ανδρικό πρωτάθλημα σ’ έναν όμιλο λόγω των εξόδων για τα ταξίδια. Ο Χάραλντ Σέγκρεν (έφορος του Διαγόρα), ο Θεόφιλος Ξυπολιτάς (πρόεδρος της Γαλάζιας Ακαδημίας) και ο Νίκος Φραγκεσκάκης (προπονητής του Ροδίων Άθλησις) δεν ήθελαν να γίνει ένας όμιλος, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Φοίβου Κω. Άρα και το νέο ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον όμιλο Ρόδου θα πάρουν μέρος τέσσερις ομάδες, εκ των οποίων ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος (θα κατεβάσει μόνο εφήβους) θα σκεφτεί αν θα παίξει άνευ συναγωνισμού όπως οι έφηβοι του Κολοσσού. Οι «ερυθροκίτρινοι» δεσμεύθηκαν ότι θα απαντήσουν μέχρι σήμερα. Όπως και να έχει πάντως η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. πρότεινε στα σωματεία τη δημιουργία ενός ομίλου για να ανέβει το επίπεδο, αλλά τα ίδια αρνήθηκαν την πρόταση. Αυτό σημαίνει ότι το νέο πρωτάθλημα στον όμιλο Ρόδου θα είναι το χειρότερο όλων των εποχών, σε αντίθεση μ’ αυτό στον όμιλο νήσων. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αποφασίστηκε να καταργηθεί ο αγώνας κατάταξης μετά το τέλος των πλέι-οφ.
ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΟΜΙΛΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Όπως είναι εύλογο στο τραπέζι έπεσαν και οι ιδέες για έναν ενιαίο όμιλο στο γυναικείο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο μοιάζει μάλλον μονόδρομος λόγω έλλειψης ομάδων στο βόρειο συγκρότημα. Εκεί έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής μόνο ο Ιπποκράτης Κω και η Ε.Α. Καλύμνου, ενώ στη Ρόδο ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, ο Γ.Σ. Διαγόρας και ο Κολοσσός Ρόδου. Εφόσον δεν δηλώσει συμμετοχή τρίτη ομάδα από το βόρειο συγκρότημα (ο Ανταγόρας Κω ή Ακαδημία Καλύμνου), τότε είναι δεδομένο ότι θα διεξαχθεί ένας όμιλος, χωρίς φάιναλ-φορ, αλλά με τη διεξαγωγή ενός τελικού (μονού ή διπλού).
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Α.ΚΑ.
Η Ε.Α. Καλύμνου ζήτησε με έγγραφο της να γίνει ενιαίος όμιλος σε άνδρες και γυναίκες μόνο εφόσον η διοργανώτρια αρχή βρει χορηγίες (διαμονή, μετακίνηση) στα σωματεία, αλλιώς επιθυμεί να παραμείνουν οι δύο όμιλοι, όπως τώρα. Το έγγραφο διάβασε στα υπόλοιπα σωματεία, η πρόεδρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου Ανδριάνα Μπαφίτη.
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όπως έγινε γνωστό σε κάθε εφηβικό τμήμα (και μόνο για το τοπικό πρωτάθλημα), δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και τέσσερις παίδες, ενώ στις νεανίδες το κάθε σωματείο θα μπορεί να χρησιμοποιεί πέντε κορασίδες. Το αίτημα του Πανιωνίου Λέρου για μεγαλύτερη συμμετοχή παίδων στους έφηβους δεν έγινε δεκτό από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. Τα περισσότερα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα (Οκτώβριο), ενώ για το γυναικείο θα γίνει εκ νέου συζήτηση, αφού πιθανότατα θα διεξαχθεί σ’ ενιαίο όμιλο, κάτι που θα δώσει και μεγαλύτερη δυναμική στο πρωτάθλημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου