Ειδήσεις

ΙΣΡ: Θρηνούμε σήμερα τον εκλεκτό φίλο μας, τον υπέροχο άνθρωπο, κλαίμε το φως που έσβησε για μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με βαθιά θλίψη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου, φίλου και Αντιπρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σισαμωτού Γεωργίου Γυναικολόγου-Μαιευτήρα, Συντονιστή Διευθυντή της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου.

Ο Γιώργος έφυγε απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, το απόγευμα του Σαββάτου 12.9.2015, στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου Ρόδου.

Η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου εκφράζει με μεγάλη θλίψη τα Θερμά Συλλυπητήρια της στη οικογένεια του και στους οικείους του.

Ο Γιώργος Σισαμωτός, μαιευτήρας γυναικολόγος, υπήρξε ένας από τους συνεχιστές των μεγάλων ιατρών μαιευτήρων γυναικολόγων που υπηρέτησαν με μεγάλο ζήλο και αυταπάρνηση το λειτούργημα της ιατρικής διακονίας στο νησί μας, δίνοντας ζωή σε χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν και σήμερα θρηνούν και αυτά για το θάνατο του, αφού ο αείμνηστος Γιώργος ήταν αυτός που τους έδωσε την πρώτη τους αναπνοή στη ζωής τους .

Αείμνηστε φίλε, συνάδελφε, ιατρέ Γιώργο,

Ο αιφνίδιος χαμός σου, αποτέλεσε κυριολεκτικά «κεραυνόν εν αιθρία» και προκάλεσε βαθύτατη λύπη σε όλους τους ιατρούς και στην κοινωνία της Ρόδου.

Όλοι οι ιατροί που είχαμε την ευτυχία να σε γνωρίσουμε και να σε αγαπήσουμε μέσα από τις τάξεις του Συλλόγου μας, τον οποίο υπηρετούσες και από τη θέση του Αντιπρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την τριετία 2014-2017, θητεία που δυστυχώς δεν ολοκλήρωσες αφήνοντας μας έτσι δυσαναπλήρωτο κενό.

Συνάδελφε και φίλε Γιώργο, ήσουν πάντοτε για εμάς τους φίλους σου, ένα άριστο παράδειγμα προς μίμηση, στους περισσοτέρους τομείς της δράσης σου.

Ήσουν έντιμος και δίκαιος υποστηρικτής του δικαίου μετά πάθους, ήσουν ειλικρινής σε όλους, πιστός στο όρκο του Ιπποκράτη.

Αγωνίστηκες στη ζωή σου ως άξιος αγωνιστής και απέρχεσαι του κόσμου τούτου με βαθειά την ανάμνηση των αρετών σου, μεταξύ των συνανθρώπων σου.

Ήσουν συμπαθής, σεμνός, ακούραστος εργάτης και απολάμβανες της αγάπης και της εκτιμήσεως όλων των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας.

Σε διέκρινε η ευγένεια, το ήθος και η επιμέλεια αλλά και η επιδεικνυόμενη καλοσύνη και προσήνεια στους σκοπούς που επιτελούσαμε όλοι.

Απέρχεσαι από τον πρόσκαιρο τούτο κόσμο, με τη συνείδηση ήσυχη, ότι εκπλήρωσες, το καθήκον σου προς την οικογένειά σου και την κοινωνία.

Ήσουν ο φιλομαθής, ο άριστος μαθητής, ο φοιτητής και ιατρός, ο διερευνητικός, και ο δημοκρατικός δάσκαλος, ο ανιδιοτελής, και ο φιλικός, οπαδός του διαλόγου, της συναίνεσης, της αλληλοκατανόησης, με ένα ανήσυχο χαρακτήρα και ένα ανέντακτο πνεύμα που πάντα σε διέκρινε.

Ήσουν άοκνος στην εργασία σου και πέρασες σχεδόν όλη σου την επαγγελματική ζωή μέσα στο Νοσοκομείο που αγαπούσες με πάθος και το είχες κάνει δεύτερο σπίτι σου.

Εμείς οι συνάδελφοι σου

Θρηνούμε σήμερα τον εκλεκτό φίλο μας, τον υπέροχο άνθρωπο, τον ακάματο και τιμιότατο εργάτη ιατρό του Συλλόγου μας.

Κλαίμε το φως που έσβησε για μας.

Κλαίμε τον ήλιο που χάθηκε για μας.

Ο Γιώργος Σισαμωτός, του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννήθηκε στο Καμερούν της Αφρικής στις 7 Ιουλίου του 1950.

Παρακολούθησε το Δημοτικό σχολείο στη Ρόδο, στην Παιδαγωγική Ακαδημία στο Νιοχώρι, ενώ φοίτησε τις τρεις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου στο Βενετόκλειο της Ρόδου. Μετά την ολοκλήρωση της τότε βασικής εκπαίδευσης του, εισάγεται στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στην Ιατρική Σχολή το 1968.

Αποκτά το πτυχίο του στις 18.11.1975 και ξεκινά την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Αθήνα, ενώ σε λίγο καιρό υπηρετεί τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός στο χωριό Έμπωνα της Ρόδου από τις 19.3.1976. Στη συνέχεια αναχωρεί και πάλι για την Αθήνα με σκοπό να ολοκληρώσει την ειδικότητα του στις 11.5.1984. Ανοίγει ιδιωτικό ιατρείο και διορίζεται στο ΙΚΑ Ρόδου, όπου θα παραμείνει για πολύ λίγο καιρό, αφού το Νοσοκομείο είναι το ιατρικό του πάθος και διορίζεται στο τέλος του 1984, στο νεοσύστατο ΕΣΥ στο οποίο υπηρετούσε μέχρι το θάνατο του από τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής.

Ο Γιώργος Σισαμωτός ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Μαρουλάκη και είχε ένα κορίτσι, τη Μαρία πτυχιούχο Οικονομικών Επιστημών.

Αιώνια του η Μνήμη

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Χρήστος Απ. Μαντάς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου