Ειδήσεις

Μεγάλη η προσέλευση των πιστών στις Εκκλησίες

«Οι πιστοί αγαπούν την Παναγία. Είναι συνδεδεμένοι με την εορτή της Κοιμήσεως και το όλο λειτουργικό πλαίσιο του Δεκαπενταύγουστου. Υπάρχει προσέλευση στους ναούς».
Αυτό δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος με αφορμή την αυριανή μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
«Είναι αισιόδοξο, την εποχή που διανύουμε, να υπάρχει μεγάλη προσέλευση στους ιερούς ναούς. Εύχομαι η Παναγία να είναι πάντοτε βοηθός και συνεργός στην καθημερινότητά μας και σε ό,τι καλό και ωφέλιμο οραματιζόμαστε», δήλωσε ο κ. Κύριλλος.
Ο Μητροπολίτης Ρόδου αναφέρθηκε και στην αναστολή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «ΘΑΡΡΙ».
«Προσπαθήσαμε εδώ και ενάμιση χρόνο να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού «ΘΑΡΡΙ» που ήταν θεματικός και μη κερδοσκοπικός. Δυστυχώς η προσπάθεια μας δεν πέτυχε παρ’ όλο που παρενέβη στο θέμα αυτό ακόμη και ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Λόγω του ό,τι θα πρέπει να εκπέμπεται ψηφιακά το τηλεοπτικό σήμα, αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αναστολή λειτουργίας του σταθμού. Δεν μπορούμε να εναντιωθούμε στις αποφάσεις του κράτους. Ελπίζουμε πως θα βρούμε λύση, ώστε ο σταθμός να εκπέμψει και πάλι», δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.Κύριλλος.
Σε ερώτηση αν θεωρεί πως μπορεί πράγματι να βρεθεί λύση, ο κ. Κύριλλος δήλωσε:
«Είμαι αισιόδοξος. Καταβάλλουμε προσπάθειες και πιστεύω πως θα προκύψουν καλά αποτελέσματα».
Σχετικά με την συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την χορήγηση άδειας λειτουργίας, ο κ. Κύριλλος δήλωσε:
Η επιτροπή που χειρίζεται το θέμα έκρινε πως δεν θα έπρεπε να προχωρήσει στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας κερδοσκοπικού χαρακτήρα γιατί ο σταθμός ήταν θεματικός. Δεν μπορούσε να λειτουργεί με εμπορική λογική. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε άδεια γιατί απαιτούνταν η σύσταση ΑΕ. Στη συνέχεια από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο λάβαμε έγγραφο με το οποίο ενημερωθήκαμε πως θα μας επιβληθεί πρόστιμο ύψους 38.000 ευρώ αν συνεχίσουμε. Θα καταβάλουμε νέες προσπάθειες και σε λίγο καιρό το κανάλι θα λειτουργήσει και πάλι ».
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος δήλωσε πως
όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων προσπάθησαν να βοηθήσουν προκειμένου να μην κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός «ΘΑΡΡΙ».
«Όλοι οι τοπικοί μας παράγοντες, οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης κ.Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, επενέβησαν. Παρέμβαση έκανε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος και στελέχη της κυβέρνησης. Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο όμως είναι μια ανεξάρτητη αρχή. Δεν μπορώ να πω ότι εξάντλησε την αυστηρότητα του. Με το ψηφιακό σήμα τα πράγματα μπαίνουν σε άλλη πορεία. Υπάρχουν κανόνες και θα ισχύουν για όλους», δήλωσε ο κ.Κύριλλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου