Ο Άρης Λυκογιάννης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής του Κολοσσού, κάτι που θα γίνει και επίσημα γνωστό, μόλις οριστικοποιηθεί η παραχώρηση του Α.Φ.Μ. από το Χολαργό στους ”θαλασσί”. Ο ”Λύκος” μάλιστα ψάχνει ήδη στο μεταγραφικό παζάρι για Έλληνες και ξένους αθλητές, ενώ το σενάριο να πάρει μαζί του στη Ρόδο και κάποιους παίκτες του Χολαργού, μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ. Όπως και να έχει, ο έμπειρος τεχνικός ”ξεσκονίζει” ήδη την αγορά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα είναι ο νέος προπονητής του Κολοσσού και θα επιστρέψει στα παλιά του λημέρια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μπάτζετ του νέου Κολοσσού θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το φετινό.

Εξάλλου, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Χολαργό, ο οποίος μετά την γενική συνέλευση των μελών του, αποφασίστηκε να λάβει η ομάδα των βορείων προαστίων μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η γενική συνέλευση έγινε παρουσία του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Χολαργός, Γιώργου Δρόσου, του κορυφαίου παράγοντα, Θόδωρου Καρατζά, του Προέδρου του Ερασιτέχνη, Τάκη Λαουράκη, των αδερφών Τούτουζα και 20 περίπου μελών και πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Όπως μεταφέρει σε ρεπορτάζ του το «menoumeholargo.gr» αποφασίστηκε η παραχώρηση του ΑΦΜ της ΚΑΕ στον Κολοσσό, και η προσπάθεια της ΑΕ Χολαργού να αγωνιστεί στην Β’ Εθνική. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ όπως το παρουσίασε το «menoumeholargo.gr» : «Ομόφωνη απόφαση στη Γενική Συνέλευση της ΑΕ Χολαργού για τη συμμετοχή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της πόλης στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Παρουσία του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Χολαργός, Γιώργου Δρόσου, του κορυφαίου παράγοντα, Θόδωρου Καρατζά, του Προέδρου του Ερασιτέχνη, Τάκη Λαουράκη, των αδερφών Τούτουζα και 20 περίπου μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/7) η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΑΕ Χολαργού στο Δημαρχείο της πόλης.
Κύριο θέμα συζήτησης το αύριο της ιστορικής ομάδας του Χολαργού, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του κ. Δρόσου να αποχωρήσει από τη μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ, παραχωρώντας το ΑΦΜ της σε εκείνη του Κολοσσού Ρόδου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΧ, πρόκειται ουσιαστικά για νομότυπη ανταλλαγή ΑΦΜ ανάμεσα στους δύο συλλόγους και κατ’ επέκταση μεταφορά της έδρας των δύο ανωνύμων εταιριών, από το Χολαργό στη Ρόδο και τούμπαλιν, με τους νησιώτες να αναλαμβάνουν και το σύνολο των τρεχόντων οικονομικών υποχρεώσεων του ΑΦΜ που παραλαμβάνουν.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, ο Γιώργος Δρόσος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην ομάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, επιθυμώντας να κρατήσει τις όμορφες και αξέχαστες όπως τόνισε στιγμές της πορείας μέχρι την Α1, παρά τις όποιες ανθρώπινες πικρίες δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Όπως τόνισε, το υψηλό μπάτζετ της ΚΑΕ και η απουσία συμπαικτών ήταν οι βασικοί λόγοι της περιβόητης απόφασής του για αποχώρηση από τα ηνία του συλλόγου, ζητώντας παράλληλα επιμόνως από τα μέλη να του υποδείξουν σε ποια κατηγορία επιθυμούν εκείνα να αγωνίζεται από τη νέα περίοδο ο Χολαργός.
Στο διάλογο που ακολούθησε δεν έλειψε και η ένταση, με το ιστορικό στέλεχος των ΚΟΧ/ΑΕΧ, Γιώργο Δανόπουλο, να ζητά περεταίρω εξηγήσεις από τον Γιώργο Δρόσο για την τύχη του σωματείου, με τις επακόλουθες αντεγκλήσεις να οδηγούν στην αποχώρηση του κ. Δρόσου καταμεσής της Γενικής Συνέλευσης.

Ο χαμηλών τόνων Θόδωρος Καρατζάς προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, με τον διακεκριμένο καρδιολόγο και ιδρυτικό στέλεχος του συλλόγου, Κώστα Τούτουζα, να παίρνει το λόγο και να ζητά από τα μέλη την απαιτούμενη συσπείρωση στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ιστορική συνέχεια της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της πόλης.

Μάλιστα, ο κ. Τούτουζας υπογράμμισε πως θα έπαιρνε και σήμερα την ίδια απόφαση με εκείνη που ο ίδιος υποστήριξε πρώτος θερμά πριν από τέσσερα χρόνια, αναφορικά με την αστραπιαία άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, ακόμα κι αν γνώριζε το γρήγορο, όπως εξελίχθηκε, τέλος του όλου εγχειρήματος.

Οι προτάσεις που τέθηκαν πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο σώμα προς ψήφιση ήταν τρεις: Η συμμετοχή ως ΑΕΧ στην Α2 με τα δελτία του Κολοσσού Ρόδου και έδρα το Χολαργό, η συμμετοχή στη Β’ Εθνική με τα δελτία συγκεκριμένου αθηναϊκού συλλόγου ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από την κατηγορία ή η απουσία από τα εθνικά και τα τοπικά πρωταθλήματα για μία αγωνιστική περίοδο και η επαναφορά του ΚΟΧ στη Δ’ ΕΣΚΑ από τη σεζόν 2020-2021.

Πρωτίστως λόγω κόστους και δευτερευόντως λόγω πρεστίζ επιλέχθηκε ομόφωνα η δεύτερη πρόταση, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής ΑΕΧ να αναλαμβάνει πλέον να κινήσει τις διαδικασίες ώστε από τον προσεχή Οκτώβριο ο Χολαργός να αγωνίζεται στα γήπεδα της Β’ Εθνικής, μαζί δηλαδή με τον άσπονδο συμπολίτη, ΑΣ Παπάγου.

Η εξέλιξη αυτή φυσικά ουδόλως επηρεάζει την οριστική συμφωνία με τους Ροδίτες, αφού αυτή έχει να κάνει σε επίπεδο ΚΑΕ και εταιρικού ΑΦΜ, κάτι που από πλευράς Χολαργού θα αναλάβει από εδώ και στο εξής να τρέξει ο ίδιος ο Γιώργος Δρόσος, με την πρώην πια ΚΑΕ Χολαργός να μετακομίζει οριστικά στη Ρόδο υπό την επωνυμία του Κολοσσού».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ