Τοπικές Ειδήσεις

16 με 19 Ιουνίου τo 1o Συμπόσιο «Διάλογοι της Νισύρου», στην καλντέρα της Νισύρου υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη

«Διάλογοι της Νισύρου», μια επιστημονική πρωτοβουλία για την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη μικρών νησιών

Μια σημαντική πρωτοβουλία του γνωστού Νισύριου οικονομολόγου, επιχειρηματία, και πρώην γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτη Μίχαλου και υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου καθώς και των πέντε σχετικών υπουργείων θα πραγματοποιηθεί στην καλντέρα της Νισύρου, από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου.

Πρόκειται για την εκδήλωση «Διάλογοι της Νισύρου», μια επιστημονική πρωτοβουλία για την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη μικρών νησιών.

Κεντρικός ομιλητής των «Διαλόγων» θα είναι  ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  και Εισηγητές – Διαλόγου Εναρκτές  οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και ο Νικόλαος Ζούρος PhD, Πρόεδρος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO, Δ/ντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το πρώτο συμπόσιο «Διάλογοι της Νισύρου» και πρώτο συμπόσιο στον κόσμο,  έχει σκοπό να διερευνήσει  τις προκλήσεις που ανακύπτουν για την επίτευξη της αποτελεσματικής προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης των απομακρυσμένων Ελληνικών μικρών νησιών, και πώς τα γεωπάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές μπορούν να γίνουν εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης.

Το «Ίδρυμα Γεώργιος Μίχαλος Αειφορία της Νισύρου» φέρνει διεθνούς αναγνώρισης πολιτικούς, διπλωμάτες, επιστήμονες, θρησκευτικούς ηγέτες, καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες στη Νίσυρο, σε ένα τόπο στον οποίο η δύναμη και το μεγαλείο της φύσης σού προκαλούν δέος.

Με τη φετινή αφετηρία οι «Διάλογοι της Νισύρου» καθιερώνονται ως Διεθνές Συμπόσιο στη Νίσυρο, κάθε δύο χρόνια.

Πηγή kosnews24.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου