Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα Ιωάννη Παππά για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

-να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες

-να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

-να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους κατά μέσο όρο, από τις οποίες ένα μεγάλο ποσοστό καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως στην Ρόδο, ο Σύλλογος Αιμοδοτών μαζί με την Ένωση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δωδεκανήσου, συμβάλουν εδώ και πολλά χρόνια στην προσφορά σε ανάγκες σε αίμα που εμφανίζονται κατά καιρούς όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και σε άλλες δομές υγείας της περιοχής και των νησιών μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους ιδρυτές του Συλλόγου όσο και στους χιλιάδες εθελοντές, οι οποίοι με τόση αυτοθυσία και αλτρουισμό, δίνουν πάντα το παρών σε κάθε αναγκαία περίσταση με γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ευχόμαστε να είστε πάντα δυνατοί και δεσμεύομαι να βρίσκομαι στο πλευρό σας, ώστε να συνεχίσετε το σημαντικό αυτό έργο.

Ιωάννης Παππάς,

Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου