Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση του Δ. Γάκη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο

«Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο στέλνει ηχηρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας, σηματοδοτεί τη συνέπεια της πολιτικής μας για τη Νησιωτική Ελλάδα»

«Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου στη Δωδεκάνησο έχει διπλό χαρακτήρα. Από τη μια πλευρά, είναι η υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ευαίσθητη χωρικά και δημογραφικά περιοχή μας, η ανάγκη αυτή της επικοινωνίας με τον λαό για απολογισμό αλλά και για ανατροφοδότηση με προτάσεις και πρωτοβουλίες που οι συμπολίτες μας θεωρούν ώριμες να προχωρήσουν, ο άμεσος διάλογος που σε μια προεκλογική περίοδο μας δίνει τη δυνατότητα, είναι αλήθεια, να δούμε τα λάθη μας αλλά και να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη 4ετία.

Είναι εν τέλει, η ουσία της Δημοκρατίας μας.

Από την άλλη, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα κομμάτι της πολιτικής κουλτούρας της Αριστεράς. Να συνομιλεί, ν’ ακούει τον καθένα συμπολίτη μας όπου κι αν βρίσκεται, στο πιο απομακρυσμένο νησί, στον πιο μικρό ορεινό οικισμό, συνεχώς και όχι μόνο προεκλογικά.

Είναι στο «DNA» μας η διαρκής πολιτική συζήτηση, με σεβασμό στην κάθε άποψη, πάνω σ’ όλα τα θέματα, με σύγκριση προγραμμάτων.

Τέλος, ένα ακόμα ειδικό χαρακτηριστικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Δωδεκάνησο, είναι η επιλογή των μικρών νησιών στην περιοδεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας επισκέπτεται μικρά και απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, θυμάμαι την πρόσφατη επίσκεψη στο Αγαθονήσι… Είναι όμως αυτή η επιλογή που σήμερα ειδικά κάνει τη διαφορά. Γιατί δείχνει τη συνέπεια με την οποία εργαζόμαστε για τη ανάπτυξη, την ουσιαστική κοινωνική συνοχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας. Είναι η «μικρο-νησιωτική» συνιστώσα της περιφερειακής ανάπτυξης, αυτό που από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας δούλεψα πρακτικά και θεσμικά σε όλες τις εκφάνσεις της και που νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής μας.

Είναι, η ανάδειξη της ισχυρής νησιωτικής Ελλάδας.

Και οι νησιώτες που αγωνίζονται, έχουν επίγνωση των όσων διακυβεύονται στην επερχόμενη εκλογική μάχη».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου