Στην προσαγωγή μιας 24χρονης κατοίκου της Κω και της ανήλικης αδελφής της, μαθήτριας της τρίτης λυκείου, που διαγωνιζόταν χθες στο μάθημα της Ιστορίας στο εξεταστικό κέντρο του 2ου ΓΕΛ που στεγάζεται στο ΕΠΑΛ του νησιού προχώρησαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Κω.
Επιτηρητής της αίθουσας στο εξεταστικό κέντρο που διαγωνιζόταν η 17χρονη διαπίστωσε με την έναρξη της διαδικασίας ότι η εξεταζόμενη είχε τοποθετήσει στο αυτί της μια συσκευή Bluetooth το καλώδιο της οποίας είχε κρύψει επιμελώς με κολλητική ταινία στα μαλλιά της και είχε θέσει σε λειτουργία το κινητό της τηλέφωνο με το οποίο συνομιλούσε με την αδελφή της η οποία βρισκόταν έξω από το εξεταστικό κέντρο.

Η τελευταία είχε μαζί της το βιβλίο με την εξεταζόμενη ύλη και αμφότερες ομολόγησαν ότι επεδίωξαν να αντιγράψουν τις απαντήσεις.
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Κω διέταξε να μην σχηματιστεί δικογραφία και αφέθησαν ελεύθερες ενώ το γραπτό μηδενίστηκε.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα θέματα σε όλα τα μαθήματα

Με τρία κρίσιμα μαθήματα των τριών Ομάδων Προσανατολισμού συνεχίσθηκαν χθες οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα Ενιαία Λύκεια. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στην Ιστορία για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Φυσική για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Οι υποψήφιοι που επικεντρώνουν την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στις σχολές της επιθυμίας τους, δήλωσαν ότι τα θέματα δεν τους δυσκόλεψαν ιδιαίτερα. Ελαφρώς πιο απαιτητικά φαίνεται να ήταν τα θέματα στη φυσική, ενώ βατά και απλά χαρακτηρίζουν οι μαθητές τα θέματα της ιστορίας και της πληροφορικής.
Μαρινέλα Καράη
Τα θέματα στην ιστορία ήταν εύκολα και αναμενόμενα. Ιδιαίτερα οι πηγές ήταν πολύ απλές. Σίγουρα το μάθημα της ιστορίας απαιτεί μία καλή προετοιμασία. Όποιος είχε διαβάσει, δεν υπήρχε περίπτωση να δυσκολευτεί.

Θεοδώρα Αυγενικού
Θα έλεγα ότι τα θέματα στην ιστορία ήταν μέτριας δυσκολίας. Είναι ένα θεωρητικό μάθημα που απαιτεί μία σωστή προετοιμασία. Τα θέματα ήταν βατά και αναμενόμενα για όποιον είχε κάνει το απαιτούμενο διάβασμα.
Στέλλα Κατσαρά
Έδινα το μάθημα της πληροφορικής και έχω να πω ότι τα θέματα μου φάνηκαν απλά. Ίσως να υπήρχαν ένα-δύο σημεία που χρειαζόταν περισσότερη προσοχή, σε γενικές γραμμές όμως δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε αυξημένος βαθμός δυσκολίας.
Άντζελο Τσάνη
Πιστεύω ότι έγραψα σχεδόν άριστα στην πληροφορική. Τα θέματα ήταν εύκολα, τουλάχιστον για όποιον είχε κάνει μία καλή προετοιμασία. Συγκρίνοντάς τα με αυτά των προηγούμενων ετών, μπορώ να πω ότι ήταν βατά!
Μανώλης Παπαντωνίου
Τα θέματα της φυσικής θα τα χαρακτήριζα ελαφρώς ευκολότερα σε σύγκριση με τα περσινά. Ταυτόχρονα όμως ήταν και απαιτητικά. Υπήρχαν ένα με δύο σημεία που ήθελαν προσοχή. Πιστεύω ότι αυτά θα κρίνουν τον καλό μαθητή.
Σάββας Κώστας
Τα θέματα της πληροφορικής ήταν βατά κατά την άποψή μου. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου και μπορώ να πω ότι περίμενα να πέσει ό,τι έπεσε τελικά.
Δημήτρης Ριγανάς
Θα χαρακτήριζα τα θέματα της φυσικής δυσκολότερα σε σύγκριση με τα περσινά. Παρόλα αυτά, ήταν βατά ακόμη και για ένα μέτριο μαθητή. Προσωπικά θεωρώ ότι τα πήγα καλά.
Αναστάσιος Τερζούδης
Ήταν βατά και απλά τα θέματα της πληροφορικής. Ίσως το τρίτο θέμα να ήταν κάπως πιο απαιτητικό από τα υπόλοιπα. Δεν μπορώ να πω όμως ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν υψηλός.
Λευτέρης Πίττας
Τα θέματα της φυσικής ήταν απαιτητικά. Θα έλεγα ότι ήταν για τους καλά διαβασμένους μαθητές. Μόνο όποιος είχε προετοιμαστεί αρκετά, δεν θα δυσκολευόταν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χθεσινή ημέρα ήταν κρίσιμη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς μπήκε στο παιχνίδι η Φυσική Κατεύθυνσης που συνδέεται με δύο κρίσιμες επιστημονικές περιοχές: Το Πολυτεχνείο και τις Ιατρικές Σχολές.
Στις Ιατρικές η Φυσική είναι τρίτο μάθημα από πλευράς βαρύτητας (με πρώτο τη Βιολογία, με την οποίαν θα τελειώσουν οι Πανελλαδικές και δεύτερο τη Χημεία).
Στο Πολυτεχνείο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας είναι τα Μαθηματικά και δεύτερο η Φυσική. Η Φυσική, ωστόσο, για τις Θετικές Επιστήμες και τις Ιατρικές, ανεβάζει το ενδιαφέρον, όπως άλλωστε και η Ιστορία για τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ