Ειδήσεις

Δασκάλα ελέγχεται για ανάλγητη συμπεριφορά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τον ποινικό έλεγχο δασκάλας δημοτικού σχολείου η οποία καταγγέλθηκε για πλημμελή έως αδιάφορη αντιμετώπιση μαθήτριάς της, που πάσχει από διαβήτη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η δασκάλα επέδειξε «ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά» για την ζωή του διαβητικού παιδιού και ενώ την 7η ώρα του προγράμματος διδασκαλίας, παρότι γνώριζε το πρόβλημά του, της ζήτησε να φάει γιατι αισθανόταν δυσφορία εξαιτίας υπογλυκαιμίας, εκείνη αρνήθηκε.
Αποτέλεσμα ήταν το παιδί, όταν σχόλασε, να μιλά ασυνάρτητα και το ζάχαρό του να φτάσει στο 370. Το παιδί δηλαδή έφτασε κοντά στο διαβητικό κώμα!
Οι γονείς του παιδιού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ενημερώσει πλήρως για την πάθησή του την δασκάλα, η οποία ωστόσο, όπως τονίζουν, αδιαφορεί συστηματικά.
Σημειώνεται ότι το παιδί, που πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη από την ηλικία των 16 μηνών, φοράει αντλία ινσουλίνης από 26 μηνών 24 ώρες το 24ωρο.
Η καταγγελλόμενη φέρεται να έχει ενημερωθεί για τη σοβαρότητα και τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας και το μόνο που υποστηρίζεται ότι της έχει ζητηθεί είναι να υπενθυμίζει στο παιδί να βάζει μόνο του τα ισοδύναμά του και να του επιτρέπει να φάει αν κάποια φορά αισθανθεί ότι έχει υπογλυκαιμία.
Οι γονείς διατείνονται ότι η δασκάλα δεν θύμιζε στο παιδί τα ισοδύναμά του και όταν εκδηλωνόταν πρόβλημα έλεγε ότι είχε «ξεχάσει».
Ετερη μάλιστα εκπαιδευτικός στο σχολείο δεν επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά έναντι άλλου παιδιού με όμοια προβλήματα αλλά είναι ιδιαίτερα σχολαστική.
Σημειώνεται ότι στο θέμα φέρεται να έχει παρέμβει και ο διευθυντής του σχολείου ενώπιον του οποίου η δασκάλα φέρεται να επέμενε ότι ο νόμος το μόνο που την υποχρεώνει να κάνει είναι να καλέσει ασθενοφόρο!
Ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να επέμενε όμως ότι η υγεία και η ασφάλεια του παιδιού είναι το πρώτιστο μέλημα ενός εκπαιδευτικού.

Στο θέμα υπήρξε εξάλλου και παρέμβαση σχολικού συμβούλου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τους γονείς να κάνουν υπομονή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου