Ειδήσεις

Νέα διάσωση μεταναστών στο Αιγαίο

Στη διάσωση 10 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, που βυθίστηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα βορειανατολικά της Μυτιλήνης, προχώρησε σκάφος του λιμενικού σώματος – 16 παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκαν το πρωί από περιπολικό σκάφος του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου «Παναγιά» Οινουσσών Χίου

Ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε με μεγάλη ταχύτητα 16 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε το πρωί από περιπολικό σκάφος του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου «Παναγιά» Οινουσσών Χίου.

Ο Τούρκος χειριστής του σκάφους και διακινητής, μόλις αντιλήφθηκε το πλωτό του λιμενικού το εμβόλισε και συνέχισε τη διαδρομή του, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη ο Τούρκος χειριστής, ενώ οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Χίο.

Ακόμη, στη διάσωση 10 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, που βυθίστηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα βορειανατολικά της Μυτιλήνης, προχώρησε σκάφος του λιμενικού σώματος ενώ τουρκική ακταιωρός που κατέπλευσε στο σημείο αρνήθηκε να παραλάβει τους διασωθέντες και απομακρύνθηκε.

Τέσσερις από τους παράτυπους μετανάστες θεωρώντας ότι θα γινόταν προσπάθεια επιβίβασης τους στην τουρκική ακταιωρό πήδηξαν στη θάλασσα και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες περισυλλογής τους, αρνήθηκαν να επιβιβασθούν.

Λίγο αργότερα στην περιοχή κατέπλευσε πλοίο Ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού το οποίο περισυνέλεξε έναν παράτυπο μετανάστη που κολυμπούσε, ενώ οι υπόλοιποι τρεις περισυνελέγησαν στη συνέχεια από δύο τουρκικές ακταιωρούς που έφθασαν στο σημείο.

Πλωτό του λιμενικού μετέφερε τελικά τους επτά απο τους 10 διασωθέντες μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τέλος ένας διακινητής και δεκαέξι παράτυποι μετανάστες, συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή «Ακρωτήρι» Λέσβου ενώ άλλοι έντεκα παράνομοι μετανάστες στην περιοχή «Αγ.Γεώργιος» Σύμης.

protothema

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου