Τοπικές Ειδήσεις

Νέα διακήρυξη για την συμφωνία πλαίσιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαριότητας στο νησί της Ρόδου

Την Τρίτη, 17η Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 σε τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου θα εγκριθεί η μελέτη και οι όροι της νέας διακήρυξης – συμφωνίας πλαίσιο με τίτλο: “Παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Καθαριότητας, Καλλωπισμού, Πρασίνου & Ευταξίας του Δήμου Ρόδου 2022-2026” συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 56.185.673,81 € (πλέον ΦΠΑ).
Η νέα διακήρυξη είναι σύμφωνη με τις επιταγές της υπ’ αριθμ. 323/2022 απόφασης που εξέδωσε το 3ο Κλιμάκιο της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, κάνοντας δεκτή προδικαστική προσφυγή ιδιωτικής εταιρείας και ακυρώνοντας προηγούμενη.
Εχει συγκεκριμένα διαχωριστεί το αντικείμενο του πρασίνου, έχει ληφθεί μέριμνα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό και μεμονωμένων εταιρειών και όχι μόνο κοινοπραξιών και τέλος έχει υπολογιστεί το κόστος της υπηρεσίας ώστε να είναι σύμφωνο με τις σημερινές απαιτήσεις εξόδων (καύσιμα, εργοδοτικό κόστος κλπ) και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνει υπέρμετρα τους πολίτες, που θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες αλλά οφείλουν να επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην διαχείριση των απορριμμάτων τους.
Η νέα διακήρυξη αφορά στην παροχή των παρακάτω υπηρεσιών:
1. Παροχή απαιτούμενου εξοπλισμού μέσων αποθήκευσης απορριμμάτων
2. Υπηρεσίες αποκομιδής και μεταφοράς αστικών στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών και Press Containers.
3. Παρακολούθηση & Διαχείριση πραγματικής κατάστασης (RealTime) & Προσφερόμενων Υπηρεσιών
4. Αποκομιδή Ογκωδών Αντικειμένων και Πράσινων Υπολειμμάτων
5. Μηχανοκίνητο Καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων
6. Χειρωνακτικό Καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων – Ευπρεπισμού – Αποψιλώσεις
7. Πλύση κάδων (Φορητών, Υπέργειων και Υπόγειων)
8. Υπηρεσίες Καλλωπιστικού Πρασίνου, Περιποίηση Πρασίνου & Φύτευση Καλλωπιστικών Φυτών & Λουλουδιών – Θαμνοκοπή, Χορτοκοπή & Κλαδέματα, Καθαρισμός Δρόμων από χόρτα.
Η διάρκεια της συμφωνίας – πλαίσιο ορίζεται στα τέσσερα έτη από την υπογραφή της.
Οι εκτελεστικές συμβάσεις θα μπορούν να συνάπτονται σε ετήσια, διετή, τριετή ή τετραετή διάρκεια.
Ο ανασχεδιασμός του συστήματος αποκομιδής έχει ως κύριο άξονα την εφαρμογή ενός ευέλικτου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων, µε τρόπο αποδοτικό τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά και ανταποδοτικό για τους δημότες, και να στηρίζεται ταυτόχρονα στην αειφόρο ανάπτυξη, στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο της επίτευξης οικονομιών κλίμακας και πιο επαγγελματικής διαχείρισης των συμβάσεων με κυμαινόμενο φυσικό αντικείμενο εντός του συμβατικού χρόνου, παρατηρείται μια αυξανόμενη διεθνής τάση της χρήσης της συμφωνίας-πλαίσιο, η οποία θεωρείται ως μία από τις αποτελεσματικές τεχνικές σε όλα τα είδη συμβάσεων (προμήθειες, υπηρεσίες, έργα).
Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη οικονομικών φορέων που θα συμμετέχουν στη συμφωνία-πλαίσιο θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27, του Ν.4412/16.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου