Ρεπορτάζ

Παράταση στα προληπτικά μέτρα προστασίας γνωστού ομίλου επιχειρήσεων από τους πιστωτές του

Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, αναβλήθηκε για την 14η Οκτωβρίου 2019 η συζήτηση της αίτησης ανώνυμης εταιρείας (ομίλου) λιανεμπορίου της Ρόδου για την λήψη προληπτικών μέτρων (κατ’ αρθρ. 106α’ παρ. 6 του Ν. 3588/2007) ενώ παρατάθηκε εως τότε η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου.
Το δικαστήριο με την απόφασή του απαγορεύει προσωρινά, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησης αυτής την 14η Οκτωβρίου 2019:
– Την ατομική και συλλογική αναγκαστική εκτέλεση των πιστωτών κατά της αιτούσας εταιρείας.
-Τη λήψη και εκτέλεση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου εις βάρος της αιτούσας εταιρείας,
-Την κήρυξη της αιτούσας σε κατάσταση πτώχευσης.
-Την εφεξής δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της και
-Τη διακοπή της ηλεκτροδότησης της επιχείρησης και των καταστημάτων αυτής από τη ΔΕΗ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το απασχολούμενο προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στα 80 άτομα. Πρόκειται για μια οικογενειακή εταιρεία, με πολύχρονη ιστορία και βαθιές ρίζες και δεσμούς με τα Δωδεκάνησα.
Ξεκίνησε το 1973 όταν δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα μικρό κατάστημα σε σούπερ μάρκετ και το 1992 η οικογένεια εγκαινίασε το πρώτο υπερμάρκετ το οποίο επεκτάθηκε από τη Ρόδο στη Λέρο και σταδιακά σε ακόμη 3 τοποθεσίες στο νησί της Ρόδου. Η επιχείρηση κατάφερε με την πάροδο του χρόνου να αποτελέσει τη μεγαλύτερη και πλέον υγιή επιχείρηση στο είδος της στα Δωδεκάνησα και αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ είναι πλέον μέλος του δικτύου (ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ.).
Εχει αναπτύξει εξάλλου προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε διάφορες κατηγορίες όπως τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, προϊόντα ατομικής περιποίησης και οικιακής χρήσης πράγμα που τον καθιστά ανταγωνιστικότερο στην τοπική αγορά.
Όπως προκύπτει από το ισοζύγιο της εταιρείας μηνός Δεκεμβρίου 2018, οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς όλους τους πιστωτές της ανέρχονται στο ποσό των 15.635.112,52 ευρώ. Οι οφειλές της προς την ΔΟΥ κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018 ανέρχονταν σε 733.040,39 € ενώ οι αντίστοιχες οφειλές προς τους Ασφαλιστικούς Φορείς ανέρχονταν σε 596.639,16 €.
Οι οφειλές προς τους εργαζομένους ανέρχονταν στα 373.003,50 ευρώ.
Οι συνολικές οφειλές προς τους ανέγγυους πιστωτές ανέρχονται στο ποσό των 7.477.418,93 €.
Οι απαιτήσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 2.768.159,29 €. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ήδη την συναίνεση της Αlpha Bank που συγκεντρώνει ποσοστό 27,42 % επί του συνόλου των υποχρεώσεων της για την αίτηση Λήψης Προληπτικών Μέτρων.
Η εταιρεία εκπροσωπείται από τον δικηγόρο κ. Μηνά Τσέρκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου