Τοπικές Ειδήσεις

«Η μόνη καθαρή λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα της εστίασ

 

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέλαβε το ΦΠΑ στη διαμονή στο 6,5% και τον αύξησε στο 13%. Η κα. Παπανάτσιου, μάλιστα, μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που δεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στη διαμονή στο 24%.

Παρέλαβε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον αύξησε δύο φορές, πρώτα στο 23% και μετά στο 24%.

Ουσιαστικά, με αυτά τα δύο φοροεισπρακτικά μέτρα, έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.

Σήμερα, πανικόβλητη μπροστά σε μια συντριπτική εκλογική ήττα, εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Δηλαδή, να επιστρέψει ο ΦΠΑ εκεί που ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά πριν τον αυξήσει ο κ. Τσίπρας. Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει ότι τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα ήταν χαμένα χρόνια.

Χωρίς, όμως, να έχει ψηφιστεί η τροπολογία της κυβέρνησης για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η κυβέρνηση άρχισε τις εξαιρέσεις. Εξαιρεί από τη μείωση καφέδες, αναψυκτικά και ροφήματα δημιουργώντας προϊόντα δύο υπηρεσιών και κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους επαγγελματίες της εστίασης αφού η μείωση στο 13% αφορά στα μισά προϊόντα.

Η λύση είναι μία: καθαρές λύσεις.

Καθαρή λύση σημαίνει να ενταχθούν όλα τα προϊόντα της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή 13% του ΦΠΑ.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης στα επίπεδα που ήταν 2014. Περιμένουμε από την κυβέρνηση είτε να την ψηφίσει είτε να αποδείξει για μία ακόμα φορά την αναξιοπιστία της».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου