Ειδήσεις

Βαρύ κλίμα στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας – Συνήλθε εκτάκτως το βράδυ της Πέμπτης

Μέσα σε τεταμένο κλίμα συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης η δημοτική πλειοψηφία, προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να καμφθούν οι αντιδράσεις των προέδρων δημοτικών κοινοτήτων για θέματα που αφορούν την καθαριότητα αλλά και τη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ.
Οι διαμαρτυρίες των προέδρων δημοτικών κοινοτήτων, συσσωρεύονταν το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να απειληθούν ακόμα και παραιτήσεις και για το λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμο, να συγκαλέσει ο δήμαρχος την πλειοψηφία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και ο δήμαρχος κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τηρήσει τις απαραίτητες ισορροπίες.
Οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα αλλά και στις καθυστερημένες παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΡ έπεφταν «βροχή» και ζητήθηκε από τον δήμαρχο η προσωπική του παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα.
Οσον αφορά στην καθαριότητα, τα πράγματα φαίνεται πως είναι πλέον πιο εύκολα καθώς άμεσα θα πιάσουν δουλειά 94 εργαζόμενοι που θα ενισχύσουν την Διεύθυνση Καθαριότητας για 8 μήνες και ως εκ τούτου η αποκομιδή θα γίνεται κανονικά ακόμα και από τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές που σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, με τους όγκους σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους κάδους αφού τα απορριμματοφόρα δεν εκτελούν τακτικά δρομολόγια. Επιπλέον, πέρα από την πρόσληψη των 94 συμβασιούχων, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης της δικαιοσύνης για την πορεία του διαγωνισμού ανάθεσης σε ιδιώτη μέρους της καθαριότητας, κι αν μετά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων δεν αναδειχθεί μειοδότης, τότε θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, οπότε ουσιαστικά είναι θέμα χρόνου η βελτίωση της εικόνας της Ρόδου ως προς το θέμα των απορριμμάτων.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την ΔΕΥΑΡ, για την οποία υπάρχουν πολλά παράπονα από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για καθυστερημένες παρεμβάσεις. Και αυτό το ζήτημα τέθηκε προχθές στη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πνεύματα οξύνθηκαν καθώς οι εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημ. Τσίκκης κρίθηκαν από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους μη επαρκείς.
Παρόλα αυτά και υπό την πίεση των προέδρων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα παράπονα των συγχωριανών τους, ζητήθηκε από τον δήμαρχο να αναζητηθούν λύσεις για τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΡ ώστε να γίνονται και πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Είναι πάντως γεγονός, πως υπάρχουν προβλήματα στη συνοχή της πλειοψηφίας και συνεχώς ανακύπτουν νέα ζητήματα που δοκιμάζουν τις «αντοχές» της, με τον δήμαρχο να καλείται συχνά να δρα «πυροσβεστικά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου