Ειδήσεις

Πλήττεται η Κάρπαθος από τη μείωση των δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία του για την περικοπή πόρων των δρομολογίων για τις «άγονες» αεροπορικές γραμμές και τις συνέπειες που θα έχει αυτό για το νησί της Καρπάθου, εξέφρασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Ηλίας Λάμπρου.
Ξεκινώντας από την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, ο κ. Λάμπρου εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς τα νούμερα μαρτυρούν ότι θα είναι μία καλή περίοδος.
«Τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο είναι πολύ ενθαρρυντικά για την Κάρπαθο. Αριθμητικά αναφέρω ότι φέτος περιμένουμε 700 πτήσεις που συνιστά ένα καλό νούμερο για το νησί. Ελπίζουμε ωστόσο, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση. Κι αυτό γιατί τα μηνύματα από το υπουργείο Μεταφορών για την περικοπή στην χρηματοδότηση των αεροπορικών πτήσεων, είναι ανησυχητικά. Ενώ η ετήσια δαπάνη για το σκέλος Αθήνα – Κάρπαθος – Αθήνα ήταν της τάξεως των 2.100.000 ευρώ ετησίως, με τις περικοπές πέφτει στις 700.000 ευρώ. Για το σκέλος Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία ήταν 4.200.000 ευρώ και τώρα πέφτει στο 1.200.000 ευρώ. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μειωθούν τα δρομολόγια».
Όπως ανέφερε ο κ. Λάμπρου, κατά την χειμερινή περίοδο εγίνοντο 7 πτήσεις την εβδομάδα (δρομολόγιο Κάρπαθος – Αθήνα) ενώ την καλοκαιρινή εγίνοντο 10 πτήσεις την εβδομάδα. Τώρα, η πρόταση του Υπουργείου είναι για 4 πτήσεις την εβδομάδα κατά την χειμερινή περίοδο και για 7 πτήσεις την καλοκαιρινή. Από την Ρόδο, ενώ εγίνοντο 14 πτήσεις την εβδομάδα κατά την χειμερινή περίοδο, τώρα μειώνονται στις 4 και στις 7 πτήσεις την εβδομάδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
«Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Δηλαδή, χάνουμε 10 πτήσεις την εβδομάδα κατά την χειμερινή περίοδο και ακόμη 10 (εβδομαδιαίως) κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα, αυξάνεται το κόστος κάθε πτήσης (95 ευρώ). Τρίτο στοιχείο που μας ανησυχεί είναι ότι κόβεται και η σύνδεση της Καρπάθου με την Κρήτη. Την ίδια ώρα, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι μόνον 3 ανά εβδομάδα –με 22 ώρες διάρκεια το καθένα. Με αυτές τις προτάσεις, δεν μπορούμε να είμαστε θετικοί» τόνισε ο δήμαρχος Καρπάθου.
Ο δήμαρχος Καρπάθου απέστειλε ήδη σχετικό υπόμνημα με τις παρατηρήσεις του για το θέμα προς τον αρμόδιο υπουργό, προς όλους τους βουλευτές της περιοχής και προς στον περιφερειάρχη, ελπίζοντας να έχει ανταπόκριση: «Εμείς αναγνωρίζουμε ότι γίνονται μειώσεις στο πλαίσιο της κρίσης. Γιατί όμως να την πληρώνουν συνέχεια τα ακριτικά νησιά μας; Εμείς οι νησιώτες θα επιμείνουμε να μην αλλάξει αυτό το καθεστώς με τα αεροπορικά δρομολόγια διότι θα επιφέρει μεγάλες ζημιές στην Κάρπαθο», τόνισε ο κ. Ηλ. Λάμπρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου