Ειδήσεις

Οι κρατήσεις παρουσιάζουν τώρα ελαφρά υστέρηση

Ελαφρά υστέρηση παρουσιάζουν στην τρέχουσα περίοδο οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού μας.
Το φαινόμενο αποδίδεται στη διενέργεια των Ευρωεκλογών, που είθισται να λειτουργούν αποτρεπτικά για τις κρατήσεις από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές.

«Φαίνεται να υπάρχει μια μικρή υστέρηση στις κρατήσεις. Το φαινόμενο θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου. Μετά η κατάσταση θα αλλάξει και οι αφίξεις από την Ευρώπη θα αυξηθούν σημαντικά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Άρης Σουλούνιας.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους, που οι κρατήσεις παρουσιάζουν μείωση, ο κ. Σουλούνιας δήλωσε:
«Είναι πολύ πιθανό να επιδρούν αρνητικά στις κρατήσεις οι ευρωεκλογές».

Σε ερώτηση αν υπάρχει μείωση των κρατήσεων από όλες τις τουριστικές αγορές, ο κ. Σουλούνιας δήλωσε:
«Το φαινόμενο αγγίζει όλες τις τουριστικές αγορές. Υπάρχει αυτή την περίοδο υστέρηση σε ποσοστό 20% στις κρατήσεις από τη Ρωσία».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου τόνισε, πάνως, πως παρά τα μικρο-προβλήματα και η φετινή τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί πολύ καλά και οι όποιες απώλειες θα καλυφθούν.

«Είμαστε αισιόδοξοι και εκτιμούμε πως η σεζόν θα πάει αρκετά καλά. Μόνη εξαίρεση είναι η περίοδος μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Μετά η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά», δήλωσε ο κ. Αρης Σουλούνιας και πρόσθεσε πως δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη η εικόνα για τον αριθμό των αφίξεων από τη Ρωσία.
«Παραμένει το ερώτημα για τις αφίξεις από την τουριστική αγορά της Ρωσίας. Η εικόνα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη. Εκτιμώ πως θα υπάρξει μείωση σε ποσοστό 10%», δήλωσε ο κ. Α. Σουλούνιας.

«Θέλω να ελπίζω πως οι απώλειες θα καλυφθούν και η σεζόν θα εξελιχθεί καλά και για τη συγκεκριμένη αγορά», δήλωσε ο κ. Α. Σουλούνιας.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αφίξεις των Ελλήνων τουριστών στη Ρόδο, ο κ. Άρης Σουλούνιας δήλωσε πως υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης.

«Ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει μικρά σημάδια ανάκαμψης. Πιστεύω πως θα πάει καλύτερα από τα περασμένα δύο χρόνια. Δεν θα πλησιάσουμε όμως τον αριθμό των αφίξεων που είχαμε στην εποχή πριν από την κρίση. Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα και δεν έχουν την κατάλληλη ψυχολογία ακόμη και τους πόρους για διακοπές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΞΡ.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιμήκυνση της θερινής περιόδου, ο κ. Σουλούνιας δήλωσε:
«Ο στόχος μας είναι να διαρκεί η τουριστική σεζόν στη Ρόδο επτά μήνες. Την τρέχουσα περίοδο γίνονται διάφορες προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος. Αγωνιζόμαστε ώστε να πάει καλά και ο ιατρικός τουρισμός».

Με αφορμή τη διενέργεια των εκλογών της ΤΑ ο κ. Σουλούνιας δήλωσε, πως οι ξενοδόχοι και γενικά οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, περιμένουν από όσους αναλάβουν την τύχη της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών, να δώσουν έμφαση στη βελτίωση των υποδομών και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κονδύλια που θα έρθουν από το ΕΣΠΑ. Με τον τρόπο αυτό και επενδύσεις θα γίνουν αλλά και ακόμη καλύτερη προβολή των νησιών στο εξωτερικό θα υπάρξει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου