Ειδήσεις

Κατηγορείται για αθέμιτη αντιγραφή απόρρητων στοιχείων

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για αθέμιτη αντιγραφή απορρήτων στοιχείων υπολογιστή από άτομο, που είναι στην υπηρεσία του κατόχου των ως άνω στοιχείων, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου μια Αγγλίδα, που καταμηνύθηκε από τον πρώην εργοδότη της, τουριστικό πράκτορα.

Κατηγορείται ειδικότερα ως υπαίτια του ό,τι στη Ρόδο την 22.10.2011 με πρόθεση αθέμιτα αντέγραψε από υπολογιστή απόρρητα στοιχεία επιχείρησης, ενώ ήταν στην υπηρεσία του κατόχου των ως άνω στοιχείων.
Συγκεκριμένα ενώ ήταν εργαζόμενη με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην επιχείρηση παροχής υπηρεσιών γενικού τουρισμού του εγκαλούντος, όταν της ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους, η κατηγορούμενη απέστειλε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ως άνω επιχείρησης προς το προσωπικό της ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δεκαεπτά αρχεία, ήτοι όλα τα απόρρητα αρχεία πελατών της επιχείρησης σχετικά με το τμήμα κρατήσεων και ειδικότερα τα κάτωθι στοιχεία:

1. Contracts, ήτοι φόρμα συμβολαίων με τα στοιχεία και τις τιμές όλων των προμηθευτών καταλυμάτων στη Ρόδο για τα ξενοδοχεία , διαμερίσματα και στούντιο ανά περίοδο και τύπο δωματίου με τους οποίους η ως άνω επιχείρηση είχε συμβόλαια τα τελευταία χρόνια αλλά και για τη σεζόν 2012, περίπου 123 στο σύνολό τους.
2. Contact information, ήτοι όλες τις πληροφορίες των ιδιοκτητών με τα προσωπικά τους δεδομένα, περίπου 123 έγγραφα.

3. Self catering plan, ήτοι τα πλάνα κρατήσεων για τα έτη 2010, 2011 αλλά και του 2012 από τα οποία φαίνονταν όλες οι κρατήσεις της ως άνω επιχείρησης.
4. Villas accounts, ήτοι όλες οι φόρμες που χρησιμοποιεί η επιχείρηση του εγκαλούντος με τα ποσά που πληρώνει, τα έσοδα, τα έξοδα και τα υπόλοιπα λογαριασμών των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και καταλυμάτων.
5. Directions, ήτοι όλα τα αρχεία με πληροφορίες για κάθε ξενοδοχείο , διαμέρισμα, στούντιο της Ρόδου.
6. Properties descriptions, ήτοι όλες οι φόρμες των 123 καταλυμάτων, με τις περιγραφές και φωτογραφίες και τις υπηρεσίες που διαθέτει το κάθε κατάλυμα.

7. Authorization forms, ήτοι φόρμα εξουσιοδότησης πελάτη για πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
8. Reservation forms , ήτοι φόρμα κρατήσεων και επιβεβαίωσης κράτησης.
9. Villa prices, ήτοι έγγραφο που αναφέρει τα ποσοστά κέρδους της επιχείρησης του εγκαλούντος και τα στέλνει στα καταλύματα εντός της Ελλάδος και στο εξωτερικό μαζί με τους γενικότερους όρους συνεργασίας.
10. Hotel confidential tariff, ήτοι η ” ταρίφα” που αποστέλλει η επιχείρηση του εγκαλούντος σε όλους τους συνεργάτες της κάθε χρόνο με τις τιμές πώλησης, τους όρους κρατήσεων και πληρωμών και ακυρώσεων.
11. Villas Rhodes codes and passwords, ήτοι το αρχείο το οποίο περιέχει όλους τους κωδικούς πρόσβασης για τα συστήματα κρατήσεων των καταλυμάτων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κρατήσεις.

12. Maintenance forms, ήτοι φόρμες που περιέχουν όλους του ιδιοκτήτες καταλυμάτων, με αναλυτικούς λογαριασμούς κάθε έτους για όλες τις υπηρεσίες που διαχειρίζεται η επιχείρηση του εγκαλούντος.
13. Πέντε αρχεία με πληροφορίες συγκεκριμένων καταλυμάτων και τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών αυτών.

Τα ανωτέρω αρχεία ήταν απόρρητα στοιχεία και μεγάλης οικονομικής αξίας για την επιχείρηση του εγκαλούντος καθώς αποτελούσαν το σύνολο των στοιχείων του τμήματος κρατήσεων με δεδομένα από το έτος 1992, για την δημιουργία των οποίων ο εγκαλών δαπάνησε αρκετά χρήματα σε προγραμματιστές, χρόνο και εμπειρία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου